Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Uvished om NemID's fremtid på mobilen

Uvished om NemID's fremtid på mobilen

Danskerne kommer ikke til at kunne bruge NemID på smartphones og tablet lige foreløbig. Nøglekortets mobilfremtid er endnu uvis.

Først lød meldingen, at danskerne ville få en NemID-løsning til mobilen inden udgangen af 2012. I april fulgte en udskydelse på ubestemt tid.

Otte måneder senere er der stadig intet nyt om mobilfremtiden for nøglekortet, som giver adgang til en række offentlige selvbetjeningsløsninger, herunder borger.dk og skat.dk.

Det er således ikke muligt at komme med en plan for, hvornår løsningen er klar, fortæller kommunikationsrådgiver Ulrik Marschall fra NemID-leverandøren DanID's moderselskab, Nets.

Han afviser dog, at projektet er på vej i graven.

- "Med hensyn til udviklingstiden vil det jo også afhænge af, hvilken løsning man bliver enige om at gå videre med. Der er stor interesse for at skabe en mobil løsning, så jeg finder det sandsynligt, at man finder frem til en mulig løsning," lyder Ulrik Marschalls vurdering til Computerworld.dk.

Digitaliseringsstyrelsen, bankerne og Nets drøfter stadig udviklingen af NemID-løsningen, og forventningen er, at der vil blive truffet en afgørelse om det videre forløb inden nytår.

Handlingsplan på vej

Problemet med NemID er, at smartphone-styresystemerne ikke understøtter den såkaldte Java-applet, som nøglekort-løsningen bygger på.

En handlingsplan for håndteringen af NemID's fremtid på mobilen forventes at ligge klar i begyndelsen af 2013, fortæller souschef i Digitaliseringsstyrelsen og ansvarlig for NemID, Charlotte Jacoby.

Andet vil hun ikke forholde sig til på nuværende tidspunkt.

- "Hvis jeg kunne sige, at det mobile NemID var klar i slutningen af 2013, ville jeg være rigtig glad. Men det vil jeg undlade og nøjes med at sige, at selve udviklingen nok vil tage et års tid, når vi først har handlingsplanen," Charlotte Jacoby til Computerworld.dk.

Læs også:
- Kommune vil ikke vente på Nem-ID til mobilen

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Thulemanden 04-12-2012 13:12:48

Med fare for at de folk der skal beslutte NemID's fremtid, får kaffen galt i halsen, så vil jeg da påpege, at NemID i lang tid har fungeret aldeles glimrende til Mobilbank?

Jeg kan ikke forstå, hvorfor det her overhovedet skal være et problem? Hvis bankerne kan finde ud af at udvikle apps som understøtter nøgler fra NemID, hvorfor kan det offentlige så ikke??

0 0
Slaraffenland 05-12-2012 16:38:15

Din Mobile Netbank er (eller skulle gerne være) stærkt amputeret i forhold til den NetBank du kender fra din PC. Den indeholder eksempelvis begrænsninger på hvor mange penge du kan sende "ud af huset". Mig bekendt er årsagen hertil bl.a. sikkerheden.
Uden at gøre mig klog på den tekniske side af sagen, tror jeg ikke, at den mobile udgave af NemID lever op til samme sikkerhedsstandarder som den "stationære" NemID.

0 0
Thulemanden 05-12-2012 17:36:06

Ser man eksempelvis på Danskebank's mobilbank og i særhed tabletbank, så har du enormt mange funktioner, også lettere tilgængeligt end netbanken, så det er ikke helt korrekt. Jeg er ikke klar over, om der er nogle grænser for beløb du kan overføre, men vi taler i så fald, meget store beløb. Sikkerheden er lige så god på mobilbank, da der stadig findes dobbeltsikringen, altså både en loginkode og en påkrævet nøgle ved overførsler osv.

Pointen er dog også blot, at NemID fint understøtter mobilbank, hvorfor det også burde være muligt med de offentlige ydelser. Man kan kun undre sig!

0 0

Om brug af cookies