Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Vand oplader dine gadgets i ødemarken

Vand oplader dine gadgets i ødemarken

Nu kan mobilen og gadgets oplades i ødemarken. Det sker ved hjælp af vand.

I disse år kan man ikke engang tage på "tilbage til naturen"-vandretur i de svenske skove, uden at være afhængig af mobiltelefon, GPS og lommelygte. Og en ekstern højttaler til at høre musik.

Men hvad med strøm? Vil du ikke løbe tør efter et lille døgn, så må du hellere medbringe en af disse: PowerTrekk Fuel Cell Charger - en brændselscelle, der skaber elektricitet ved hjælp af vand, og oplader dine gadgets via USB.

Det er ikke mange år siden at brændselsceller blev hyldet som "den næste store ting" som skulle drive alt fra mobiltelefoner til bærbare computere.

Men for de fleste blev det ved snakken. Dog ikke for det svenske firma My FC, der fortsatte sin udvikling af brændselsceller og nu er klar til at vise den frem. Det sker officielt på World Mobile Congress i Barcelona om en uges tid.

En Powerpukk, lidt vand og vupti, du får strøm til dine gadgets.

PowerTrekk ligner en forstørret beholder til kontaktlinser, og i de to runde kamre placeres der henholdsvis en skefuld vand og en Powerpukk fuel disc.

Herefter hiver PowerTrekk hydrogen ud af vandet og omdanner det til elektricitet, der oplader dine gadgets lige så hurtigt, som var de sat i en stikkontakt. Hver Powerpukk har saft nok til at oplade en smartphone fuldstændig. Det lyder som ren magi.

Prisen er høj, men ikke skræmmende. Ifølge pressematerialet vil PowerTrekk koste 200 Euro - altså cirka 1.500 kroner - mens Powerpukk'erne vil koste 3 Euro stykket (cirka 23 kroner). De sælges i æsker med fem eller ti styk.

Det er måske ikke lige PowerTrekk, man vil gå efter som ekstra strømkilde i storbyen, men som backup på jungletrek i Ny Guinea er den et interessant valg.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

22-02-2012 09:00:21

Et eksternt batteri og en skrøbelig mobiltelefon, så er jeg klar til det hårde ødemarken. En iPhone vil spontant slå revne det øjeblik man fortælle siri at hun skal med i Ny Guineas ødemark/regnskov. Så står man med batteri og ingen telefon, yes.

Det er muligt det er en god opfindelse, men reklamen er popsmart.

0 0

Om brug af cookies