Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Varsling om gyllespredning via SMS

Varsling om gyllespredning via SMS

Snart kan naboer til landmænd tilmelde sig en ny SMS service, der i god tid varsler dem om, hvornår naboen spreder gylle.

Alle danske landmænd har nu mulighed for at tilbyde deres naboer en advarsel via SMS – direkte på mobilen, når de skal til at i gang med at køre gylle ud.

Det nye påfund, som kan spare landmænd og deres naboer for en masse unødige stridigheder, er gratis for alle interesserede naboer til landmænd. Til gengæld koster det 1.000 kroner om året for en den menige landmand at sikre nabofreden.

Interesserede landmænd og deres naboer kan tilmelde sig den nye SMS service på www.gyllesms.dk. På hjemmesiden kan landmændene oprette zoner af de marker, hvorpå de spreder gylle.

For at servicen kan fungere, kræver det, at både landmænd og naboer tilmelder sig servicen. Er det kun landmanden, der lader sig registrere, får naboerne af gode grunde ingen varsling om at hive vasketøjet ind, når der skal spredes gylle.

Egne erfaringer gav ideen

Den geniale idé til den nye SMS service kommer fra svineproducent, Mads Niær Kristensen, som har mærket behovet for at advare naboerne på egen krop.

For Mads Niær Kristensen er det vigtigt med et godt forhold til sine naboer. Derfor har han altid delt sedler ud, inden han skulle i gang med at sprede gylle. Problemet med dette var bare, at det, udover at være besværligt, var umuligt at sætte dato på, hvornår spredningen ville finde sted. Og en seddel om, at han ville sprede gylle mellem første marts og femte maj kunne naboerne mildest talt ikke bruge til noget.

I dag har Mads Niær Kristensen løst problemet med den SMS service, som snart bliver tilgængelig for landmænd og deres naboer i hele landet. Med den kan naboerne nemt og hurtigt varsles i ordentlig tid, inden spredningen finder sted.

Den nye tjeneste forventes at være klar til start første december, men naboer og landmænd kan allerede begynde at registrere sig nu.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies