Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Vedholdende rygter om større iPhone og iPad skærme

Vedholdende rygter om større iPhone og iPad skærme

Rygterne om nye skærmformater på iPhone og iPad er fortsat vedholdende. Samsung kan presse Apple til nye tiltag.

iPhone 4S (Foto: John G. Pedersen).
iPhone 4S (Foto: John G. Pedersen).
Foto: Mobilsiden.dk

Engang sagde Apple at 3,5 tommer skærm på en smartphone, var den rigtige skærmstørrelse. Senere blev det så 4 tommer, der var den rigtige. Og hvem ved, måske flytter størrelsen sig endnu engang.

De seneste måneder har der været særdeles vedholdende rygter om, at Apple arbejder med nye formater på både iPhone og iPad.

Senest rapporterede blandt andet Reuters og CNET.com, at lanceringen af iPhone 5S var udskudt til slutningen af året, på grund af ændret skærmstørrelse.

Det følges nu op i den ansete avis Wall Street Journal, der skriver, at Apple har forespurgt deres underleverandører på større skærme end de nuværende til iPhone, samt et iPad-format på lige under 13 tommer.

Samsung er udfordringen

Samsung, verdens største smartphone-producent med 33,1 procent af markedet i første kvartal 2013 (ifølge Strategy Analytics), er Apple største konkurrent. Netop den sydkoreanske elektronikgigant har enheder i stort set alle formater. Derfor peger flere analytikere på, at Apple er tvunget til komme med nye tiltag for at holde kunderne varme, for ikke at tabe yderligere terræn. 

Apples markedsandel på smartphone var i Q1 2013 17,9 procent.

Nogle analytikere noterer sig, at Apple ikke siden den første iPad i 2010, har haft et helt nyt produkt-lineup.

Aktuelt er Apple med en markedsandel på 39,6 procent i første kvartal 2013, fortsat dominerede på tabletmarkedet, oplyser International Data Corp. Men andelen er faldet fra 58,1 procent et år tidligere. Samsung er her steget fra 11,3 til 17,9 procent på dette område.

Produktion af iPhone er startet

Apple har ifølge komponentleverandører startet produktionen af en ny iPhone i sidste måned. Ifølge en person på Hon Hai Precision Industry er de klar til at levere iPhones omkring udgangen af august.

Selvom der tales meget om nye skærmstørrelser, mener nogle, at den næste iPhone (ofte omtalt som iPhone 5S) fortsat vil være på 4 tommer, og at de større udgaver først kommer på et senere tidspunkt.

Apple er generelt ikke de hurtigste til at reagere på markedets efterspørgseerl, men med iPad Mini viste de, at de har modet til nye tiltag.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies