Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Vejledning i sex per SMS

Vejledning i sex per SMS

Unge med anden etnisk baggrund end dansk ved alt for lidt om sex, prævention og kønssygdomme. Derfor bliver muligheden for rådgivning i sex via SMS nu landsdækkende.

Det er Center for sex og samfund, der har iværksat projektet, som skal gøre rådgivning i sex via SMS landsdækkende.

Det sker på baggrund af en større undersøgelse, der viser, at unge med anden etnisk baggrund ved meget lidt om sex og kønssygdomme og derfor ofte dyrker sex uden prævention.

I april 2005 forsøgte man sig med et tre måneders pilotprojekt i Vollsmose, som gav positive resultater. Det viste sig nemlig hurtigt, at det ikke kun var eksperterne, der mente, at de unge vidste for lidt. Også de unge må have følt et behov for bedre information på området, eftersom de benyttede sig af ordningen i stor stil.

En landsdækkende SMS service skal give etnisk danske unge bedre viden om sex, prævention og kønssygdomme.
En landsdækkende SMS service skal give etnisk danske unge bedre viden om sex, prævention og kønssygdomme.

Anonymitet er et hit

At SMS rådgivningen er blevet så populær blandt de unge skyldes ifølge projektkoordinator Anne Sofie Fraenkel, at den er nem at bruge. Samtidig har det en stor betydning, at de unge kan være helt anonyme, når de stiller spørgsmål, mener hun.

For unge af anden etnisk herkomst er det ofte vigtigt, at forældrene ikke får at vide, at de stiller spørgsmål om sex. Mange forældre har nemlig en tendens til at tro, at de unges interesse i sex er ensbetydende med, at de vil dyrke sex her og nu. Derfor er det godt, at de unge helt diskret kan stille deres spørgsmål via SMS.

Anne Sofie Fraenkel understreger, at de unges interesse i sex ikke umiddelbart betyder, at de dyrker sex. Flere undersøgelser viser, at drenge ofte har deres seksuelle debut, når de er omkring 17 år, mens piger gennemsnitligt er 20 år, når de har sex første gang. Og dette til trods for, at man allerede i folkeskolen har seksualundervisning.

Bedre rustet til sex

Til sammenligning viser undersøgelser, at etnisk danske unge er noget yngre, når de debuterer seksuelt – nemlig i en alder af 16 år. Derfor er der intet, der tyder på, at undervisning i sex har indflydelse på de unges trang til sex.

Formålet med rådgivning via SMS er således ikke at opfordre til sex. Til gengæld er det målet at undervise i vigtigheden af at bruge prævention, så de unge er bedre rustet, når de har sex første gang.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies