Verdens første 2K smartphone er kinesisk

Vivo Xplay 3S kommer med imponerende 2560x1440 opløsning.

Verdens første 2K smartphone er kinesisk

I de seneste uger har forskellige producenter drillet os med oplysninger der peger kraftigt mod 2K skærme. Den 18ende var det Oppo der løftede sløret for deres 7serie med 2K skærm og nu kommer Vivo så med deres Xplay 3S. Xplay 3S kommer selvfølgelig ikke kun med en vild opløsning men også 3GB RAM, Snapdragon 800 og et 3200mAH stort batteri til at trække det hele.

Vivo forventes dog ikke at komme til Danmark, men tendenserne er bestemt interessante. Oppo’s Find7 er måske på vej. Deres styresystem er hvert fald ved at blive oversat til dansk, så det tyder godt.

Der er en del som er kritiske over den høje opløsning, men hvis man er tilhænger af Phablets, så er 2K faktisk ikke noget dum idé. Vivo Xplay 3S kommer nemlig med en 6” skærm og selv med den høje opløsning er pixel per inch ”kun” på 490. Til sammenligning har HTC One 470ppi med sin 4,7” skærm og Samsung Galaxy S4 har 441ppi. Samsung der har godt gang i salget af deres phablet, Note 3, har en 6.3” skærm og ppi på 386.

Alt er selvfølgelig ikke opløsning og ppi. Apple har de sidste par år fået positiv kritik af deres skærme med sølle 326ppi, men det skyldes mere kontrast og betragtningsvinkel.

Men farve, lysstyrke og strømbrug bliver løbende bedre og især med teknologien OLED der rygtes at komme til topmodellerne i 2014.

Er højere opløsning noget pjat eller kan du se meningen med de vilde specs?