Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Verdens første sms-museum er åbnet

Verdens første sms-museum er åbnet

Verdens første sms-museum har slået dørene op – de virtuelle døre vel at mærke. Både adressen og udstillingen er nemlig elektronisk.

Er du nysgerrig efter, hvad andre skriver, når de sender sms-beskeder? Nu kan man få nysgerrigheden stillet - i hvert fald på norsk.

I Norge har teleselskabet Tele2 således taget initiativ til at åbne det, der bliver betegnet som verdens første sms-museum. Her kan man se en række eksempler på, hvad der står i de små mobile beskeder, nordmændene sender til hinanden.

- "Vi inviterer alle nordmænd til at sende sms-beskeder ind. Morsomme, kedelige, pinlige eller triste beskeder. Alt skal med. Allerede før åbningen har vi fået tæt på 4.000 sms'er, og det er vi meget godt tilfredse med," siger Haakon Dyrnes, der er administrerende direktør i Tele2.

Beskeder kan bruges til forskning

Initiativet handler imidlertid ikke kun om, at alle kan få et indblik i de sms'er, der flyver fra mobil til mobil. Museet kan også give sprog- og trendforskere værdifuld information om sprog- og sms-vaner.

- "Sms-museet er et vigtigt tiltag, som vil vise, hvordan sms-beskeder bruges i hverdagen. Det vil give os værdifuld indsigt i, hvad folk er optaget af, og hvordan vi udtrykker os. Museet vil dermed afspejle den tid, vi lever i. Sms'erne kan være en ressource for dem, som ønsker at følge trends - både i sms-sproget og det norske sprog over tid," siger sms-forsker Berit Skog, der samtidig er sms-museets første direktør.

Du kan finde museet på www.smsmuseum.no

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies