Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Verdens mindste og billigste e-læser - dyrere end forventet

Verdens mindste og billigste e-læser - dyrere end forventet

Det skulle have været verdens mindste og billigste e-læser, men prisen for e-læseren Beagle er højere end forventet.

Den tyske producent Txtr har udviklet en ny e-læser, der skulle være både mindre og billigere end alle de konkurrerende produkter på markedet.

Sidste efterår blev e-læseren Beagle annonceret og det forlød, at den skulle sælges for omkring 10 euro – svarende til cirka 75 danske kroner. Nu er Beagle så klar til salg i de første lande, men prisen er meget højere end forventet. Den er nemlig på 60 euro, hvilket er omkring 450 danske kroner. Det skriver Comon.dk.

Beagle har en fysisk tykkelse på kun fem millimeter på det tyndeste sted og får energien fra AAA-batterier, som indsættes i bunden. Den kommer med en fem tommer skærm med en opløsning på 800 x 600 pixels – sammenlignet så har Kindle en opløsning på 1.024 x 768 pixels. Dog er vægten på Beagle kun 128 gram inklusiv batterier. Skærmen er ikke berøringsfølsom, i stedet navigeres der rundt med tre knapper i bunden af enheden.

Beagle kan modtage e-bøger trådløst fra en Android smartphone via Bluetooth, men man skal installere Txtr-applikationen til Android for at hente nye bøger. Beagle understøtter de fleste formater for e-bøger og en applikation til iOS skulle også være undervejs.

Læser man 12-15 e-bøger om året skal man skifte batterier en gang, det oplyser det tyske firma.

Txtr har en dansk butik med e-bøger, men om Beagle lanceres på det danske marked er endnu uvist.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies