Vi smadrer smartphones for milliarder

Baldrede skærme og druknede mobiler koster danskerne millioner af kroner årligt. De seneste 7 år har danskerne ødelagt telefoner for 4,1 milliarder kroner.

Vi smadrer smartphones for milliarder

En rundspørge foretaget af forsikringsselskabet SquareTrade, viser at danskerne er skødesløse med deres værdifulde mobiler. Selvom en ny iPhone løber op over 5.000,- kroner, tænker de færreste over hvad det koster, når uheldet er ude.

Det betyder, at danskerne har skadet smartphones for i alt 4,1 milliarder kroner over de sidste 7 år.

Nogle uheld kunne ellers forbygges. SquareTrades tal viser, at ca. 1 ud af 10 uforvarende har sendt mobilen en tur i vaskemaskinen. Andre ulykker skyldes almen klodsethed. Eksempelvis, har en ud af 8 danskere druknet deres mobil i toilettet.

Læs også: Når mobilen får vand [TIP] 

SquareTrades tal viser også, at de yngre mobilbrugere er de mest skødesløse. Sandsynligheden for at man ødelægger telefonen er hele 222% højere, hvis man er under 45 år.

Vi glemmer prisen

Samlet set, er det en tredjedel af danskerne, der har oplevet en skade på mobilen over de sidste to år. De mange uheld skyldes glemsomhed, mener SquareTrades administrerende direktør Kevin gillian,

Mange køber i dag telefonen som en del af abonnementet, hvor den bliver betalt af løbende. Derfor glemmer vi ofte, hvor dyr telefonen er – lige indtil det øjeblik, vi taber den. Med en pris på op mod 7.600 kr. kan det være en ret tårefremkaldende oplevelse

Vi afdrager på mobilens fulde pris og glemmer derfor ofte hvor dyr den er.

Squaretrade, en virksomhed som tilbyder mobilforsikringer, mener derfor at produktforsikring skal tænkes ind i købet og brugen af en smartphone. Kevin Gillian uddyber:

Flere og flere danskere får sig en smartphone, og brugen af dem stiger også. Det er efterhånden overordentligt vanskeligt at undvære telefonen, og derfor mener vi, at det bør være standard at kunne få skiftet apparaterne ud fra dag til dag som en del af produktforsikringen,”

Undersøgelsen er baseret på en rundspørge blandt 13.000 europæiske smartphone-brugere.

Læs også: Har din mobil været udsat for vand? Her er posen der kan redde den

Opfølgning af sagen

Siden vi publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 15/9/2014 blev sagen bragt videre med nyheden Android One sælger billige smartphones fra i dagKlik her for fortsættelsen.. Seneste nyheder om Smartphone findes her..