Vi taler ALT for grimt til hinanden – stram op venner!

I toget, bussen, supermarkedet på nettet, i telefonsamtaler – ja, overalt taler vi alt for grimt til hinanden. Men det skal være slut nu!

Vi taler ALT for grimt til hinanden – stram op venner!

I Danmark er vi begyndt at tale grimmere og grimmere sammen og kommunikationen er blevet markant dårligere, til trods for, at vi har mulighed for at kommunikerer som aldrig før.

77 procent af danskerne mener, at tonen i Danmark er blevet skærpet, viser en undersøgelse fra Wilke.

Og det er ikke kun i det offentlige rum eller i telefonsamtaler det sker. Også på nettet i debatfora eller på Facebook er sproget blevet grimmere. Således har hver ottende af de adspurgte svaret, at de har erfaring med ubehagelige toner i debatter på nettet.

Alene her på Mobilsiden.dk har vi over det seneste år oplevet, hvordan brugere i artikel-debatter overfuser såvel journalisten bag artiklen, samt i høj grad andre debattører.

– ”Ytringsfrihed er godt men den skal forvaltes med ansvarlighed og respekt. Nettet er et åbent talerør for alle, men også for dem, der ofte slet ingen omtanke og medfølelse har for andre. Det virker efterhånden som om, at så snart man sidder bag en skærm og gemmer sig, så er alt tilladt. Det er dårlig stil og et udtryk for mangelfuld balsal respekt for andre,” siger John G. Pedersen, chefredaktør på Mobilsiden.dk.

21 procent i undersøgelsen mener at de selv bør tænke mere over, hvordan de taler, og 20 procent mener der skal undervises i ordentligt sprogbrug i folkeskolen.

Teleselskabet Call Me har taget konsekvensen og sat fokus på den dårlige tone i en ny holdningskampagne, der skal få danskerne til at tale pænere.

Se kampagnefilmen herunder.