Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Vi tester Sony Ericsson Z610i - en blandet designoplevelse

Vi tester Sony Ericsson Z610i - en blandet designoplevelse

Z610i er navnet på Sony Ericssons seneste forsøg på at blande sig i kampen om de modebevidste mobilbrugere. På ydersiden er designet unikt og flot, mens indersiden – bag klappen – halter efter.

En rigtig fed detalje ved Z610i er, at telefonen ikke har en decideret ydre skærm. Når klappen lukkes i, kommer uret frem direkte på den blankpudsede overflade, hvilket er rigtig godt fundet på.
En rigtig fed detalje ved Z610i er, at telefonen ikke har en decideret ydre skærm. Når klappen lukkes i, kommer uret frem direkte på den blankpudsede overflade, hvilket er rigtig godt fundet på.

Fed yderside – billig inderside

På ydersiden har Z610i fra Sony Ericssons et lækkert og unikt design. Det er lykkedes Sony Ericsson at diske op med en moderigtig telefon, der kan blande sig i kampen om de design-glade kunder.

Z610i kommer i farverne pink, blå og sort. Selvom der også er en blå og en sort model, er det imidlertid vores klare opfattelse på Mobilsiden.dk, at designet først og fremmest vil falde i god smag hos kvinderne. Det skyldes den blankpudsede overflade, som giver Z610i sit særprægede og flotte look.

En rigtig fed detalje i den forbindelse er, at telefonen ikke har en decideret ydre skærm. Når klappen lukkes i, kommer uret frem direkte på den blankpudsede overflade, hvilket er rigtig godt fundet på.

Det flotte og sofistikerede udtryk, som den blankpudsede overflade har, når man tager den op ad æsken, blegner til gengæld en smule, når man har haft den mellem hænderne flere gange. Fedtede fingre er nemlig meget tydelige at se på Z610i – lidt i stil med Nokia 8800 Sirocco Edition, som også mister sin ynde, når den er overbroderet med fingeraftryk.

Det positive førstehåndsindtryk af designet på Z610i får desuden et hak i tuden, når mobilen klappes op. Indersiden er nemlig langt fra lige så fiks og eksklusiv som det ydre. Den er godt nok holdt i en mælke-hvid farve, som er meget in til vinter, men desværre virker kvaliteten alt for billig, plastikagtig og almindelig i forhold til det langt mere spændende ydre. Og det er rigtig synd, fordi det ødelægger helhedsindtrykket.

Størrelsesmæssigt hører Z610i hverken til de mindste eller de største på markedet. Men eftersom den primære målgruppe er kvinder, ville det ikke skade, at den var en lille smule mindre.

Brugervenlighed med et lille ”men”

Sony Ericsson Z610i har en dejlig, overskuelig menu, som er nem og hurtig at skabe sig et overblik i. Tasterne er også gode – de er store med et perfekt mellemrum, som gør dem nemme at ramme.

Derfor er det ærgerligt, at selve trykpunktet ikke er helt, som det skal være. Bruger man begge hænder, skal man anstrenge sig lidt, når man skriver SMS, hvilket er et irritationsmoment.

Selve klappen virker fint. Den er lidt hård i optrækket forstået på den måde, at man ikke uden videre kan vippe den åben med en enkelt finger. Til gengæld skal det nævnes, at klapfunktionen virker robust og holdbar.

Det positive førstehåndsindtryk af designet på Z610i får et hak i tuden, når mobilen klappes op. Indersiden er nemlig langt fra lige så fiks og eksklusiv som det ydre.
Det positive førstehåndsindtryk af designet på Z610i får et hak i tuden, når mobilen klappes op. Indersiden er nemlig langt fra lige så fiks og eksklusiv som det ydre.

Fine, funktionsdygtige features – kun radioen mangler

Z610i er en 3G-telefon. Og det lever den ganske fint op til. Dog er skærmen ikke helt tilfredsstillende. Den har en fin størrelse, men selve opløsningen er skuffende – særligt når man har set de andre nye telefoner så som K800i og W850i, som Sony Ericsson disker op med i øjeblikket.

Funktionsmæssigt kan Z610i byde på en glimrende musikafspiller med god lyd. Eneste mangel på musiksiden er en FM-radio som er udeladt i denne model. Den er svær at leve uden, hvis man har vænnet sig til at høre nyheder på vej til arbejdet.

Modellens kamera er ikke ophidsende. Der er hverken blitz eller autofokus, som kan sikre gode billeder. Til gengæld er der to megapixel som er nok til fotografering på fritidsbasis. Billederne kan deles med venner og familie via mail eller ved at uploade dem på sin personlige blog – direkte via mobilen.

Konklusion

Z610i er en fin 3G telefon med skønhedsfejl. Det ydre design, som er opsigtsvækkende og frækt, komplementeres desværre ikke af et tilsvarende lækkert look bag klappen. Her virker materialerne for billige og plastikagtige.

Brugervenligheden er i orden – eneste minus er trykpunktet, som kunne være bedre.

Som 3G-telefon klarer Z610i sig godt. Modellen har også en rigtig god musikafspiller og et kamera med to megapixel – dog uden blitz og autofokus. Muligheder for billeddeling er der nok af. De kan sendes via mail eller blogges direkte på internettet. Eneste egentlige minus på indholdssiden er den manglende FM-radio, som vi helst ikke vil undvære på turen til og fra arbejde.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies