Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Vi tør ikke gå i banken på mobilen

Vi tør ikke gå i banken på mobilen

Tjek din konti, overfør penge eller betal dine girokort via mobilen, selvom det er nemt og hurtigt - så er mange danskere utrygge ved denne nye mulighed.

Omkring 73 procent af danskerne ønsker ikke at bruge mobiltelefonen til bankforretninger, viser en ny analyse fra FBR Analyse, som de har lavet for Tænk Penge.

Hele 39 procent svarer, at årsagen er de ikke er trygge ved det. Det kommer bag på Carsten Schürmann, som er lektor ved IT-Universitetet.

“Danskerne har generelt en høj tillid til teknologi, og netbank er blevet meget udbredt i Danmark. Så måske er det fordi, folk er mere bange for at miste telefonen end den bærbare computer”, siger Carsten Schürmann.

I dag kæmper bankerne også om kunderne på mobilen, og fire ud af ti banker tilbyder mobilbank apps eller browserbaseret mobilbank.

Så selvom analysen viser forbrugerne ikke er klar endnu, så gør bankerne klar i stor stil da de forventer behovet er større om et år.

»Vi tror på, at flere danskere gerne vil have denne her platform om et år. Det kan være svært at svare på, hvad ens behov er om et år. Jeg tror ikke, man kan forestille sig om et år at være en bank uden at have en mobilbank«, siger underdirektør i Nykredit Digitale Kanaler Thomas Egede Kragh til Tænk Penge.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

PJ 30-03-2011 23:18:55

Ikke tør? Det er fordi de idioter opfandt "NemID" (som er røvbesværlig ID som kræver installation af en masse lort fordi de ikke bare kan køre det på deres webserver). Før kunne jeg bare logge ind, nu er det blevet helt umuligt på grund af det der BesværligID pis.
og ganske vist har enkelte banker lavet nogle apps, men de er pisse besværlige ligeledes, med alt for mange kode og besvær at skrive ind.
Derfor bruger jeg ikke telefon - enten er de inkompetent eller også vil de ikke have folk bruger telefoner - men lad være med at skyde skylden på os.

0 0
Durante 26-03-2011 12:03:18

Må erklære mig selv for særtilfælde så... kan da godt finde på at stene bankkontoen ude på gaden, specielt når pengene fra de andre kontoer skal overflyttes (om det er særlig smart er noget andet, men det er ikke ligefrem fordi folk tjekker hvad der sker på ens modbil)

0 0
Joddler 25-03-2011 10:39:10

Jeg bruger danskebanks mobil bank meget ofte, syntes den er meeega dejlig at brug, og føler mig lige så sikker som på computeren da!!

og snart skal jeg ikke bruge min nem-id til at logge ind på banken mere = hurtigere at tjekke kontoen, men man skal stadig burge nem-id i det øjeblik man skal udføre noget på sine konti = overførsler / betalinger..

0 0

Om brug af cookies