Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Video og billeder giver nyt kig på Googles Pixel-mobiler

Video og billeder giver nyt kig på Googles Pixel-mobiler

En ny video og et sæt medfølgende 3D-modeller giver et detaljeret, 360 graders kig på de to kommende topmodeller fra Google, Pixel og Pixel XL.

Foto: Androidauthority.com

For to måneder siden fik vi den første idé om, hvordan Googles to kommende telefoner fra HTC vil komme til at se ud, men det var en tidlig tegning, og mange detaljer var endnu ukendte.

Læs også: Googles to topmodeller får navnene Pixel og Pixel XL

En ny video og et dertilhørende sæt billeder, som hjemmesiden Android Authority og Twitter-tipsteten Onleaks står bag, giver det hidtil bedste indblik i, hvordan Googles telefoner kommer til at se ud.

Som det tidligere er set, får Pixel-telefonerne et ganske stilrent design i en aluminiumskonstruktion, hvor der på bagsidens øverste tredjedel i stedet for metal er et sort stykke blankt plastik eller glas at finde.

Fronten er, som på tidligere Nexus-telefoner fra Google, uden nogle logoer og dikkedarer – meget minimalistisk og helt sort. De tilhørende 3D-modeller af Pixel-telefonerne afslører også, at der er gjort plads til hvad der må formodes at være to højttalere i bunden. Det er dog aldrig til at vide sig sikker på, om det rent faktisk betyder to højttalere i enten mono- eller stereoopsætning. Ofte ses det nemlig, at det ene højttalergitter blot er til pynt for at få et symmetrisk design.

Læs også: Specifikationer på Huaweis 7" Google-tablet dukker op

Det har dog før været på tale, at Pixel-telefoner udstyres med stereohøjttalere, så det er med andre ord ganske sandsynligt. Lige som firmaets tidligere telefoner, Nexus 5X og Nexus 6P, fortsætter Google også med at bruge USB Type-C-porten, så du ikke skal bekymre dig om, hvilken vej du vender ladestikket.

Hvis du skulle være bekymret om, hvorvidt der er et 3,5 mm jackstik i disse to nye Pixel-telefoner eller ej, nu hvor Apple har valgt at fjerne det i iPhone 7, kan du nu ånde lettet op. Der er nemlig blevet plads til et sådant i telefonernes top - en placering der er at foretrække blandt Mobilsidens læsere.

Sammen med videoen og billederne fremgår det også af de nye oplysninger, at den lille model med kodenavnet Sailfish får målene 143,8 x 69,5 x 7,3 mm. For at sætte størrelsen lidt i relief er den 3,2 mm lavere, 3,1 mm smallere og 0,6 mm tyndere på det tyndeste sted end Nexus 5X. Skærmen er så også tilsvarende lidt mindre i den lille Pixel-telefon – 5” modsat 5,2” i Nexus 5X.I år ser Google ud til at ændre smartphonestrategi. Siden 2010 har Google haft sin egen Nexus-produktserie, der primært består af smartphones, men også tablets og tv-bokse. Disse har altid været leveret med en helt uændret udgave af Android-styresystemet, og da softwaren leveres af Google uanset hvilken producent der står bag enhederne, er du garanteret at få nye Android-versioner før andre enheder fra de mange forskellige smartphoneproducenter.

Hvis de seneste måneders rygter er at tage for gode varer, vil Google dog ændre på denne strategi. De nye Pixel-telefoner vil blive leveret med en række eksklusive funktioner i form en af en tilpasning af styresystemet på samme måde som eksempelvis Samsung lægger sit Touchwiz-skin oven på Android.

Læs også: Teleselskab lækker salgsdato for Googles Pixel-topmodeller

Den hidtidige liste af Pixel-eksklusive nyheder består af en særlig hjemmeskærm, ændrede navigationsknapper, mulighed for at bringe notifikationspanelet frem med et swipe på fingeraftrykslæseren og en nydesignet Indstillinger-app.

Googles to kommende telefoner ventes at blive offentliggjort tirsdag den 4. oktober, mens de angiveligt vil lande i handlen kort tid efter den 20. oktober.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies