Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Video-oversigt af Nokia N8

Video-oversigt af Nokia N8

Se 10 minutters video af Nokia N8 med den endelige udgave af Symbian^3.

Polske GSMOnline har uploadet en 10 minutter lang video, hvor der leges lidt med Nokias nye flagskib N8.

De hævder desuden, at enheden i videoen indeholder den endelige version af Symbian^3.

Filmen indeholder ingen kommentarer, du ser blot en person som spiller lidt spil, åbner applikationer og så videre, alt det som den gængse telefonbruger ville gøre.

Du kan desuden deltage i konkurrencen om at vinde en Nokia N8 her.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Tejs 14-09-2010 16:47:07

Selvom Nokia N8 kommer med lækker hardware, så tror jeg ikke den er Nokias reelle bud på en high-end mobil.
De har allerede meldt ud, at Meego OS er fremtiden for deres high-end enheder imens Symbian skal dække mid-range og ikke mindst business-segmentet.
Hvis målet med Symbian er midrange og Business-segmentet så må man sige, at de nye modeller C6, C7, N8 og E7 er fremragende bud. Jeg mener prisen for en N8 er skudt til omkring 3500 kr. uden binding, hvilket placerer den vel under Iphone og Galaxy S eksempelvis, men stadig overgår dem på flere punkter med hensyn til specifikationer - det må siges at være en klasse mid-range telefon.

Hvis N8 er ment som en konkurrent til high-end segmentet - hvilket jeg ikke reelt tror den er - så har den bestemt mangler.
Den skal have ros for flere ting, heriblandt meget af det der nævnes her. Den har en stor intern hukommelse, HDMI-ud, Composit-ud (til ældre fjernsyn og mange projektorer), glimrende video-support, FM-transmitter, fantastisk kamera og efter alt at dømme fremragende byggekvalitet.
Imidlertid vil den næppe kunne tage kampen op mod high-end markedet i form af Windows Phone 7, de bedste Anddroids og Iphone OS. Her er markedet præget af høje krav til smukke brugeroverflader og lækre overgange. Selvom Symbian ^3 har pæne elementer som det imponerende Coverflow så er det stadig elemter som simplicitet, funktionalitet og ikke mindst genkendelighed, der er de bærende elementer. Mange vælger Nokia simpelthen fordi det er som det altid har været - endnu en grund til, at der stadig skal være Symbian.
Browseren er desuden så vidt jeg kan dømme stadig den samme som på Symbian S60v5 dog med et par ekstra tricks som pinch-to-zoom og flash lite 4. Jeg mener der blev nævnt noget på konferencen om en ny browser under udarbejdelse, men nu må vi se. Alene valget af Flash Lite fremfor fuld flash indikerer, at der ikke skydes efter high-end markedet. Browseren på N900 har iøvrigt vist, at Nokia sagtens kan levere en lækker browseroplevelse (der dog lige nu bremses af den manglende opdatering til flash 10!)
Herudover kommer valget af den øvrige hardware. En CPU på 680 Mhz er da fint, men ikke for et bud på en mobil til fremtidens high-end. Der går rygter om, at HTC lancerer en model med en 1.2 Ghz dualcore processor allerede i morgen og de nuværende topmobiler kører med 1 Ghz hvilket jeg også mener er minimumskravet til Windows Phone 7 - så er det klart man kan diskutere optimering og GPU-kraft hvor N8 har demonstreret imponerende evner, men stadigvæk ikke et processorvalg til en topmobil. Desuden må man sige, at selvom skærmen er flot, så er der tale om en lav opløsning for en mobil, der skulle kunne hamle op med high-end markedet. Særligt når det ligner en release i uge 41 - der kan altså ske meget endnu. Som det sidste argument imod, at N8 skulle være Nokias bud på en high-end mobil må nævnes, at Nokia selv idag afslørede, at der ville komme mere nyt omkring Meego-produkter senere på året. Eftersom Meego er styresystemet for Nokias fremtidige high-end enheder så må man formode de løfter sløret for noget "vildere" end N8 inden året er omme.

0 0
Henrik 14-09-2010 18:12:28

Helt enig, at N8 slet ikke er Nokia's bud på high-end mobil.

Dog må jeg sige, at flere at de kvaliteter du selv nævner, gør at den ironisk nok sagtens vil kunne konkurrere med mange high-end mobiler, ihvertfald de nuværende. Det bedste eksempel er HTC Desire eller især X10, som efter min mening falder helt igennem sammenlignet med N8 også selvom det kosmetiske i UIen måske er mindre "bombastisk" og skærmen en "lidt" mindre opløsning.

Ifht. til iPhone 4 og Samsung Galaxy S holder den også rimelig godt stand - især iPhone 4 virker latterlig dyr (og en anelse bleg og ugennemført) nu. Alene dette her billede, viser at iPhone 4 egentlig ser lidt kedelig ud, på trods af dens retina skærm: http://www.engadget.com/photos/nokia-cbd-vs-apple-retina-fight/#3359123

Det er iøvrigt korrekt, at der er en helt ny standard-browser på vej til Symbian. Den er baseret på Qt og forventes færdig i November, hvor den vil kunne hentes automatisk fra "Softwareopdatering"-ikonet. Den er iøvrigt ret lovende skal jeg hilse at sige ;-)

0 0
Henrikmand 14-09-2010 14:15:05

Jeg glemte faktisk lige et af de andre vigtige punkter ved producenten:

Gratis navigation - den ÆGTE vare!

Jeg har en rigtig fed CoPilot Live på min Android telefon i dag. Men den kostede også 500 kr.

Alle Nokia'er kommer med gratis navigation, som I sikkert ved. Ikke i en netværkskrævende Google-navigation.

Når jeg har sat mine kollegaers nye Nokia'er op, har det været en virkelig positiv oplevelse hver gang. Der er bare alt, hvad der skal være i pakken. Der mangler ingen kabler, connectors, eller andet i kassen.

Man kan tydeligt mærke, at Nokias produkter ikke bliver kompromitteret af ønsket om at nå ned på et bestemt prisniveau.

Tingene er som de skal være, når man er business-user, så jeg skal ikke ud og spilde kostbar tid på at købe en masse ekstra udstyr. Sådan skal det være!

0 0
Jesper Søgaard 14-09-2010 11:36:19

Jeg kan virkelig ikke se hvem der vil købe denne telefon. Nu tænker jeg mest på styresystemet.

- iPhone til den modebevidste
- Android til masserne
- WP7 til de få der ikke bryder sig om de to ovenfor.

Hvilke kunder skal Nokia tage?

Udover WOW-effekten, som jeg tidligere har nævnt, hvad skal så trække folk til?

Det ser bare stadig billigt og gammeldags ud. Kom nu Nokia - I kan gøre det meget bedre!

0 0
Henrikmand 14-09-2010 12:08:10

SLET ikke uinteressant! Og jeg skal sige dig hvorfor:

- Først og fremmest er der tale om Symbian, hvilket betyder at jeg får det OS, der er udviklet flest applikationer til - i hvert fald, når vi taler om apps til business-brug.
For mit eget vedkommende er Symbian og Windows Mobile de eneste veje til at replikere (og jeg mener IKKE synkronisere) med Lotus Notes.

- Desuden har N8 nogle tekniske løsninger, som fx. HDMI, FM-sender og USB-tilslutning. Denne kombination er helt unik, og fås ikke hos andre producenter. OK - der er vist nok en dansk køkkenbords-fabrikant på vej, men det tør jeg sgu ikke satse mange klejner på.

Jeg ville ønske at Android kunne fremvise en producent med en enhed, der havde de samme muligheder som N8, og jeg har ledt i 1½ år efter en brugbar applikation til Android, som kan replikere rigtigt med Lotus Notes.

Men Android befinder sig stadig på privat-bruger planet, og udviklerne er stadig præget af pizza, cola og kasketten i nakken.

... og iOS er helt ude i skoven til mit behov.

WP7??? Tja... det kunne da godt være. Jeg har været en meget tilfreds WM-bruger i mange år. Men igen mangler enheden med de rigtige specs til mig.

Så - om en måneds tid sætter jeg fingrene i min nye N8 :o)

0 0
Jesper Søgaard 14-09-2010 12:24:50

Nu snakker vi så dit behov. Det er meget specifikt ift. Lotus Notes.

Angående hardwaren så er jeg helt enig i at den er rigtig lækker. Min kritik går nu også på operativsystemet, hvilket jeg ser som værende langt den største del af telefonen.

0 0
Henrik 14-09-2010 13:40:40

Ok, Jesper. Så lad os tale OS. Ok, jeg er med på at "looket" ikke falder i den din smag. Fint nok. Smag og behag.

Men hvad er det ellers du mener der er gal med dette OS?

Du må have en ret lang liste af ting der er galt, siden du mener at må kunne sælge.

0 0
Henrik 14-09-2010 13:41:25

Hahem...prøver lige igen...Du må have en ret lang liste af ting der er galt, siden du mener at det ikke kan sælge.

0 0
Henrik 14-09-2010 18:58:58

Har du slet ikke løst til at svare på mit spørgsmål Jesper?

0 0

Om brug af cookies