Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Video på mobilen ikke et hit. Bærbare vinder videokampen

Video på mobilen ikke et hit. Bærbare vinder videokampen

Har du en 3G-telefon der kan afspille video bruger du sandsynligvis næsten aldrig muligheden. En ny undersøgelse viser, at halvdelen af brugerne med videomulighed, aldrig anvender det - selvom de betaler.

Ikke mange gider udnytte videotjenester på små skærme. Bærbare computere er derimod vældig populære når det gælder videomateriale.
Ikke mange gider udnytte videotjenester på små skærme. Bærbare computere er derimod vældig populære når det gælder videomateriale.

Videotjenester på mobilen eller iPod'en er ikke en succes i USA.

En undersøgelse fra ’Knowledge Networks’ viser, at 50 procent af dem som abonnerer på en videotjeneste til deres telefon, ikke bruger tjenesten. Blandt iPod-ejerne er tallet lavere – her er det kun 30 procent som ikke udnytter videomuligheden. Mange brugere betaler altså for en service de ikke har glæde af.

Producenterne af små enheder som kan afspille videomateriale skal måske overveje en ny strategi. For researchen viser ydermere, at forbrugerne ikke køber videoenheder på grund af deres mulighed for at afspille eller streame video. Det er andre parametre som udløser købet.

Bærbare computere vinder videokampen

Et andet overraskende resultat er, at den bærbare computer er den mest anvendte enhed til at se videomateriale.

Hele 77 procent af bærbar-ejerne ser streaming video og 61 procent har hentet videomateriale ned på den bærbare for at se det på et senere tidspunkt.

Omkring 88 procent er også villige til at se en reklame inden det egentlige indhold, hvis de dermed får indholdet gratis.

Ekspert: Indholdet skal tilpasses mediet

"Interessant" og "spændende". To umiddelbare ord fra Mobilsiden.dk's chefredaktør da redaktionen kontaktede ham på ferien.

- 'Nu skal vi ikke overfortolke på undersøgelsen. Men det er da interessant at mange har en indholdstjeneste som de betaler for men ikke bruger. Jeg tror det handler om, at indholdet ikke er tilpasset mediet', siger John G. Pedersen.

Han uddyber synspunktet: 'Mobiler med videomulighed er stadig meget nye. Indholdsleverandører er nød til at tænke på en anden måde, for at få materialet til og slå igennem på de små enheder. Lange videoklip fungerer simpelthen ikke. Det er alt for småt. Jeg tror det er derfor video er langt mere populært på de bærbare computere'.

John G. Pedersen mener desuden, at nyhedsleverandører på skrevne medier er ved og indse, at indhold ofte skal tilpasses for at fungere godt på nettet. Nu er det videoindholds-leverandørerne som skal igennem denne omstillingsproces.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies