Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Video: Så meget har iPhones forbedret sig gennem årene

Video: Så meget har iPhones forbedret sig gennem årene

Hvor stor en udvikling er der sket siden den første iPhone 2G? Det har en YouTube-bruger undersøgt i en video med alle 13 iPhones samlet side om side.

Foto: YouTube.com (EverythingApplePro)

Det føles næsten som var det i går, da Steve Jobs stod på scenen og løftede sløret for den første iPhone, der med rette er vurderet som den mest indflydelsesrige gadget gennem tiden. Lanceringen skete dog helt tilbage til januar 2007, og næsten 10 år er således fløjet afsted.

Læs også:  Sammenligning: iPhone SE vs iPhone 6s og iPhone 5s

Siden den første iPhone kom på markedet med en 412 MHz Samsung-processor, 128 MB RAM, op til 16 GB lagerplads og med en skærmopløsning på 320 × 480 pixels, er der sket en enorm teknologisk udvikling med den seneste iPhone SE udstyret med en 1,85 GHz A9-processor, 2 GB RAM, op til 64 GB lagerplads og skærmopløsning på 1.136 × 640 pixels.

iOS-softwaren - oprindeligt kaldet OS X og senere hen iPhone OS - har gennemgået en mindst lige så stor udvikling, hvor den oprindeligt var propfyldt med fejl. Faktisk kunne udviklere ikke engang lave apps til iOS, før den næste iPhone 3G blev lanceret året efter.iPhones er ikke kun blevet hurtigere gennem tiden. I videoen ovenover demonstrerer YouTube-brugeren EverythingApplePro den store udvikling, der er sket gennem iPhonens historie. Side om side ligger således iPhone 2G, 3G, 3Gs, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus og SE.

Først testes opstartstiden, hvor det ikke overraskende er de nyeste iPhones, der klarer den opgave hurtigst. Lidt bemærkelsesværdigt er det dog, at den ældste iPhone 2G faktisk starter op som den 7. hurtigste iPhone, hvor sidstepladsen indtages af iPhone 4S. Netop iPhone 4S har været genstand for en del kritik om, at iOS 9-opgraderingen gjorde den ubrugelig.

Læs også: Viralt iPhone-hit: Sådan sætter du turbo på mobilen

WiFi-modemmet i iPhones er også forbedret gevaldigt gennem tiden. Igen topper de seneste iPhones i internethastighed. Den ikke så gamle igen iPhone 5 opnåede en downloadhastighed på "kun" 31 Mbit/s på WiFi-netværket, mens iPhone 6s og 6s Plus ligger 4 gange højere med omkring de 120 Mbit/s.

En ting der ofte overses er hvor god lydkvaliteten er blevet gennem årene. Den seneste iPhone SE spiller næsten 10 decibel højere end den første iPhone 2G, lige som lydkvaliteten også er forbedret markant.

En konsekvens af at smartphones er blevet kraftige minicomputere er, at temperaturen derfor også stiger tilsvarende. Derfor er det næppe overraskende, at jo nyere iPhonen er, jo varmere er den i testen. Her er iPhone SE, som er blandt de varmeste, hele 21,3 grader varmere end den ældste iPhone 2G, efter alle modellerne har kørt en hastighedstest for en kort stund.

Læs også: Ny kurs for Apple: iPhone-salgstallene for 2016 vil dale

Til sidst sammenlignes kameraerne, hvor nogle af de største forskelle på telefonerne ses. Her er kvaliteten og detaljegraden naturligvis blevet længder bedre, og farvegengivelsen er blevet langt bedre og mere naturtro. Tag selv et kig i videoen og se, hvor stor en forskel der er på de mange iPhones gennem årene.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies