Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Videotelefoni et hit hos døve danskere

Videotelefoni et hit hos døve danskere

Blandt døve danskere er interessen for videotelefoni rigtig stor – omkring halvdelen af de døve har anskaffet sig en 3G-mobil.

Blandt landets døve er der en massiv interesse for mobiltelefoner med mulighed for videotelefoni. 3G-teknologien giver nemlig de døve en enestående mulighed for at tale sammen via tegnsprog over mobilen:

”Siden videomobilerne kom på markedet for cirka halvandet års tid siden, har vi set en voldsom stigning i antallet af dem blandt døve. Min vurdering er, at omkring 50 procent af unge og voksne døve i dag har en videomobil”. Det fortæller Dorte Møller, som er konsulent i Danske Døves Landsforbund.

Blandt landets døve er der en massiv interesse for mobiltelefoner med mulighed for videotelefoni. 3G-teknologien giver nemlig de døve en enestående mulighed for at tale sammen via tegnsprog over mobilen.
Blandt landets døve er der en massiv interesse for mobiltelefoner med mulighed for videotelefoni. 3G-teknologien giver nemlig de døve en enestående mulighed for at tale sammen via tegnsprog over mobilen.

Logisk udvikling

Og egentlig er udviklingen ganske logisk. Mobiltelefoner er blevet hvermandseje, og døve danskere er ikke anderledes end os andre på det punkt – de vil også gerne kunne skrive beskeder og tale med hinanden på mobilen.

Indtil 3G-teknologien vandt sit indtog havde de døve kun mulighed for at skrive beskeder til hinanden. Men nu, hvor videotelefoni er blevet en mulighed, er salget af mobiler til døve steget meget eksplosivt.

Taler tegnsprog

”Man taler ganske enkelt tegnsprog sammen over telefonen og får i virkeligheden samme oplevelse af en samtale som hørende. Både via selve tegnsproget, men også fordi man ofte kan se hinandens ansigtsudtryk, hvilket giver væsentlige nuancerer til en tegnsprogssamtale. Det giver en meget nærværende kommunikation”. Det fortæller Henrik Sivgaard, som er sekretariatschef i Storkøbenhavns Tegnsprogsforening.

Noget kunne altså tyde på, at 3G-udbyderene i Danmark har fået et fast kundeklientel i de omkring 4000 døve i Danmark. Og når selskabet 3 tilbyder, at man, ved at betale fast abonnement, kan tale alt hvad man vil via videotelefoni, skal de nok regne med, at det bliver brugt flittigt. For langt om længe har de døve fået en enestående mulighed for at kommunikere ordentligt med hinanden via mobiltelefonen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies