Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Vigtige dele bremser salget af iPad 2

Vigtige dele bremser salget af iPad 2

Mangel på nøglekomponenter i Pad 2 ventes at bremse salget af den populære tablet computer.

Udover at den populære tabletcomputer er blevet revet ned af hylderne i USA, med et salg på 1 mio. den første weekend, så mærker Apple nu også problemer med leverancerne af nøglekomponenter.

Det er især det ultratynde batteri, som Apple selv producerer i Japan, der ventes leveringsvanskeligheder med. Samt det elektroniske kompas.

Mangel på flash ram fra Toshiba kan også blive et problem, her er vurderingen dog at Apple vil kunne erstatte dem med tilsvarende fra Samsung i en periode.

Det er ikke Apple selv der beretter om leveringsvanskeligheder, men derimod analyse firmaet IHS iSuppli der har set på Apples muligheder, for at levere iPad 2 som følge af det japanske jordskælv.

Men det tyder på at de har ret. Amerikanske online købere af Apple iPad 2 mødes nu meddelelsen: 4-6 ugers leveringstid.

iPad 2 lanceres officielt i Danmark og 25 andre lande den 25. marts.

Apple selv har ikke ønsket at kommentere på situationen.

Kilder: Reuters og Nikkei

Læs også:
 - Første danske test af iPad 2

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper 18-03-2011 18:01:33

Skal vi nu igennem denne trædemølle igen. Nu er udmeldingen ikke fra Apple selv og intet er selvfølgelig sikkert, men synes det er hver gang visse Apple produkter ser dagens lys vi skal igenne dette cirkus ift. levering og forsinkelse.

0 0
recordere.dk 18-03-2011 18:37:10

Det er jo en smule anderledes denne gang. Fabrikkerne i Japan holder lukket, den japanske infrastruktur er ødelagt. Ikke over hele landet, men i de områder som huser en står del af japans elektronikindustri.

Så det er ikke hype, men reel "bekymring" for om Apple overhovedet kan levere som ventet/lovet. Der er lavet en hel uvildig rapport om emnet, fordi Apple som et af verdens allerstørste firmaer nu påvirker mere end egen aktiekurs.

/Lars

0 0
recordere.dk 18-03-2011 21:11:02

@Jesper - Så du er klar til at fortælle om Apple er verdens 5. største eller 10. største selskab ?

0 0
recordere.dk 19-03-2011 10:25:13

Det er hverken omsætning eller antal medarbejdere der er interressant i denne forbindelse, men aktie værdien. Altså om Apple kan beholde sin markedsværdi. Apple er tæt på at være verdens mest værdifulde firma, men om de kan opretholde den værdi i aktiekursen afhænger jo bl.a. af iPad 2. For sammenligningens skyld, så er Exxon størst med en værdi på $406,1 mia., Apples markedsværdi er $311 mia. Wal-Mart er $183,3 mia.

0 0
Flemming 19-03-2011 13:46:07

Enig. Værdien er self. vigtig, men baserer man det på omsætning og ikke værdien, så er det langt fra det største firma i verden.

At omsætning ikke er vigtig er noget sludder, hvis du prissætter et firma udelukkende baseret på hvor godt det lyder så står du reelt set med et stykke papir som kun er det værd som andre synes og føler det skulle være og ikke hvor meget det er værd i relation til dets omsætning og evne til at tjene penge.

0 0
recordere.dk 19-03-2011 14:09:50

I forhold til nyheden her, er det aktiekursen / markedsværdien der er interessant. Kan Apple sælge de 40 mio. iPad 2 i år, som forventet, eller kan de ikke (evt. fordi stumperne fra Japan forsinkes).

0 0
Flemming 19-03-2011 14:04:34

Som en lille sidenote til min egen tekst og en kommentar til hvorvidt det kan påvirke økonomien, så vil det self. kunne påvirke økonomien hvis firmaet kollapser, men tror næppe det bliver alvorligt. Apple er et stort firma som stadig tjener penge og som sagt før, hvis det stadig kan tjene penge vil dem som købte aktierne da de var 20 dollars værd jo nok næppe sælge med det samme da de ved kursen vil stige igen.:-)

0 0
Jakob 19-03-2011 08:14:30

Apple er kun verdens 110. største selskab målt på omsætning.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_companies_by_revenue

0 0
Jesper 18-03-2011 20:51:21

...lidt igen med Æbleomtalen, drenge & piger!
Straks der er et jordskælv med følger i Japan, så er det Æbles produkter, der bliver nævnt.
Igen hopper I på Æbles PR vogn, for der er dælme mange andre ting fra Japan, som også bliver forsinket. Tænk blot på den japanske bilindustri, som nu ligger stille. så bare fordi nogle fanboi's ikke kan få stillet deres behov for ligegyldig elektronik, behøves I jo ikke at piske en stemning op! ;o)
Derud over, er Æble absolut ikke en af verdens største virksomheder. De har muligvis et af de bedste brandts, meeeen, der er nu en enkelt virksomhed eller to, som er markant større.
Kan du i øvrigt ikke lige linke til den der uvildige rapport, som påstår, at Æble skulle have en markant indflydelse på verdensøkonomien? Jeg har nemlig min tvivl om, at det holder stik, da der jo ikke er ét eneste af deres produkter, som ikke uden videre kan afløses af et andet!

0 0

Om brug af cookies