Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Vil Google sælge Motorola til Huawei?

Vil Google sælge Motorola til Huawei?

Motorola er for kort tid siden blevet købt af internetgiganten Google, men vil de allerede sælge dem fra igen?

Google købte fornyeligt Motorola for den nette sum af 12.5 milliarder dollars eller cirka 73 milliarder danske kroner. Nu ser det dog ud til at Google allerede vil sælge firmaet fra igen.

Men hvad er det der gør at Google overvejer at sælge Motorola igen? Sammen med købet af Motorola var der selvfølgelig en bagtanke.

Motorola sad nemlig på patenter for flere milliarder dollars i værdi, og det er dem Google hele tiden har været interesseret i, og ikke deres produktion af smartphones, det skriver The Wall Street Journal (WSJ).

Journalisten fra WSJ har brugt tre uger på at tale med både Motorola og Google, og mener at én ting står klart; ingen hos Google ved hvad de skal gøre med Motorola, nu de har patenterne.

Ved at sælge Motorola videre, kan Google beholder alle de vigtige og brugbare patenter, og sælger det uvigtige til en anden mobilproducent. Og det er her Huawei kommer ind i billedet som kæmpe mobilproducent fra østen, men navnet har endnu ikke særlig stor værdi i Europa og slet ikke i USA.

Ved at Huawei køber Motorola, kan de brande deres mobiler som Motorola telefoner. Specielt i USA hvor Motorola er et stort navn inden for mobiltelefoner, men også i Europa hvor Motorola i nogen lande har pæne markedsandele.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

DX 13-04-2012 10:13:20

som Google Insider, er det ikke særligt klogt af dig at komme med sådan nogle udtalelser om at alle de mange tusindvis af patenter Google nu ejer ikke vil give dem nogle indtægter. Sådan noget holder man inden for firmaets 4 vægge.

0 0
DX 12-04-2012 19:15:18

håbe at den kloge journalist nævner den mulighed med Huawei for Google, så de ikke bliver ved med at sidde og stirre hjælpeløst ud i horisonten. Måske han burde optage sine egne udtalelser ogg så lytte lidt hvordan de kloge udtalelser lyder, sådan udefra. Man bruger nok ikke 12 milliarder uden at have en strategi.

0 0
Bo 13-04-2012 08:28:31

Der er ikke meget lige nu som tyder på at Google har haft en speciel strategi med opkøbet af Motorola, udover at forsøge at dæmme op for alle sagsanlæggene mod Androidproducenter.

Det er som bekendt ikke lykkes at dæmme op for dem, og nu sidder Google så med en 12,5 milliard dollars stor investering som de ikke rigtig kan bruge til noget.

De kan ikke tilbyde Motorola særlige vilkår, hvor de får adgang til nye Androidversioner først, for det har de lovet at de ikke vil.
I stedet kører Motorola nu bare stille og roligt videre uden nævneværdig forskel fra før.

Jeg vil gætte på at en stor del af Googles 12,5 milliard dollars store investering er tabt. Spørgsmålet er, hvordan de minimerer tabet, og det bliver interessant at se.

0 0
Peter Frederiksen 14-04-2012 13:52:42

The Big Picture

Det har vel været en del af strategien at Motorola's telefon skulle sælges videre.

I en artikel i Berlinske Buisness fra d. 15 august.

"Telefonproduktionen sælges nok videre
Teleanalytiker John Strand, direktør i Strand Consult, tror, at Google har købt sig til viden og formodentlig vil sælge selve telefonproduktionen videre.

»Med Androids succes skulle Google til at skalere op for at fastholde positionen. Her køber de sig til viden og erfaring. Jeg tror, at der er stor sandsynlighed for, at Motorola holder op med at lave hardware, så de ikke konkurrerer med Googles kunder. Man kunne sagtens forestille sig, at en kinesisk producent overtager, ganske som Lenovo i sin tid overtog ThinkPad fra IBM,« siger han.

Samtidig får Google adgang til en masse vigtige Motorola-patenter."

Det er ikke kun Motorola's telefon del, men også deres både IP og Cable Set top Box til TV, hvor Motorola sidder/sad tungt på dette markedet,som google også har købt.

En af de store satsninger fra google er Google-TV, hvor googleTV 1.0 har været en fiasko.

Men det ser ud til atkøbet af Motorola går Google går all in med G-TV V2.0

"Google Gains From Motorola’s Acquisitions. In the last few years, Motorola has expanded into the TV and IPTV space via a variety of acquisitions. Via recent acquisitions, it now owns Dreampark (middleware), BitBand (VOD), SecureMedia (content security), as well as many other companies. Google, of course, acquired Widevine for its content security solution. So the combined Google/Motorola company will have a huge presence in many IPTV verticals."

Disse teknologier er at finde i næsten en hver IPTV box, bl.a. i Fullrate TV, TDC trio TV og Zaptor(Som bl.a. bruger en Set top box fra motorola)

http://www.mrgco.com/investors/2011_08.html

Og det ser ud til at google har fået sine venner som Samsung, LG og Sony på Google TV vognen.

http://www.slashgear.com/google-tv-tipped-for-european-launch-in-september-03221260/

Så jeg tror der er mening med galskaben, jeg tror også kun det handler om patenter og teknologier, som er det grundlæggende for købet af Motorola.

0 0

Om brug af cookies