Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Vild tech: Gennemsigtigt batteri kan oplade sig selv

Vild tech: Gennemsigtigt batteri kan oplade sig selv

En nyudviklet batteritype kan revolutionere fremtidens mobile enheder: det er gennemsigtigt og kan oplade sig selv med sollys.

Prototype-batteriet fra Kogakuin University er gennemsigtigt og kan oplade sig selv
Prototype-batteriet fra Kogakuin University er gennemsigtigt og kan oplade sig selv

Et japansk forskningshold fra Kogakuin University i Japan, fremviser denne måned en ny type batteri med lovende egenskaber.

Den fremviste prototype forener nemlig to egenskaber som vil give mobile enheder helt nye perspektiver: det er gennemsigtigt og så kan det oplades med solens stråler.

Drømmer du derfor om en gennemsigtig telefon i bedste Tony Stark-facon, kan holdets nye batteri være det nødvendige gennembrud.

Batteri bygger på lithium-ion teknologien som også benyttes i dag, men ved at benytte mikroskopiske elektroder på under 90 nanometer, kan lys trænge igennem de kemiske celler.

Når batteriets udsættes for sollys, vil de optiske egenskaber ændres så 30% af lyset indfanges og supplerer batteriet med strøm. Er batteriet tæt på at være helt afladt vil op mod 60% af lyset indfanges og derved vil det oplades hurtigere.

Læs også: iPhone 6s har mere RAM, men mindre batteri end iPhone 6

Ironmans gennemsigtige mobiltelefon har lange udsigter endnu
Ironmans gennemsigtige mobiltelefon har lange udsigter endnu

Holdet bag gennembruddet ser dog ikke batterierne blive anvendt i mobilen i første omgang, men peger i stedet på anvendelser i smart-vinduer til kontoret eller hjemmet.

Derefter ser holdet dog optimistisk på muligheder for anvendelse i tablets, telefoner eller anden bærbar elektronik. Det skriver techxplore.com.

Hvornår vi kan se teknologien udrulles melder forskerholdet intet om. Prototypen er indtil videre kun testet til at levere 20 opladnings/afladningscyklusser.

Batteriet kan ses i aktion ved innovationsmessen ’Innovation Japan 2015’.

Se også: Forsker: Nyt batteri kan oplades på et minut

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies