Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Vildt patent: faldskærmspost fra Amazon

Vildt patent: faldskærmspost fra Amazon

Bliver Amazons nye påfund til realitet, vil du kunne modtage en pakke via faldskærm i fremtiden.

Foto: Amazon

Det virkede skørt, dengang e-handelsgiganten Amazon bedyrede at droner skulle levere fremtidens pakkepost. Men nu er de bevingede Prime Air-droner altså i luften og er i disse dage i færd med at levere pakker flere steder på kloden. Leveringstid: max. 30 minutter.

Amazon næste påfund vil givetvis virke endnu mere urealitisk, for denne uge er har selskabet netop fået godkendt et patent til levering af pakker - via faldskærme. Det skriver netmediet the Verge.

I patentet beskriver selskabet en leveringsmetode hvor pakker leveres fra luften via faldskærm. Patentet beskriver endvidere hvordan et særligt designet pakkelabel vil kunne folde sig ud til en regulær faldskærm.

Læs også:  Amazon-dronen leverer sin første pakke på under et kvarter

Foto: Amazon

En stribe sensorer og et sæt strenge til faldskærmens kanter, vil give svævepakken en vis grad af kontrol, så pakken kan styre sig selv mod den endelige destination og regulere hvor hurtigt pakken vil dale ned mod målet.

Patentet beskriver samtidig mulige metoder til at beskytte pakkens indhold med bl.a. støddæmpere og covers. Større eller tungere pakker vil desuden få to eller flere faldskærme til at håndtere den øgede vægt.
 
Det er uvist hvorfra den faldskærmsbaserede vil afsendes, men Amazons voksende droneluftflåde synes at være den oplagte affyringsrampe til et pakkebombardement.

Som med mange andre patenter som de store teknologivirksomheder tager, kan der dog gå årevis før teknologien tages i brug.

Se også: Var Amazons post-droner et mediestunt?  

Foto: Amazon
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies