Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Virksomheder er ubekymrede om mobil-sikkerhed

Virksomheder er ubekymrede om mobil-sikkerhed

Danske virksomhedsledere anser det ikke for et problem, hvis medarbejdernes mister eller får stjålet deres mobil.

Med indtoget af smartphones i virksomhederne er sikkerhedsrisikoen for at følsom data falder i de forkerte hænder steget betragteligt, har et sikkerhedsfirma tidligere advaret om.

Men nu viser en undersøgelse foretaget af Userneeds for Telenor, at de danske virksomhedsledere slet ikke er opmærksomme på, at det er et problem.

Seks ud af ti ledere i danske virksomheder er ikke bekymrede ved tanken om, at deres medarbejderes mobiltelefoner falder i hænderne på fremmede.

- ”Når størstedelen af erhvervslederne stadig er ubekymrede eller ikke har taget stilling, tyder det på, at mobiltelefonen befinder sig under ’sikkerhedsradaren’ i mange virksomheder. Reelt er mobiltelefoner i dag små computere, der bør sikres på niveau med medarbejdernes pc’er,” siger Telenors erhvervsdirektør Jesper Hansen.

Han mener ikke, at virksomhederne på nogen måde skal begrænse medarbejdernes brug af mails eller dokumentdeling på mobilen. Til gengæld skal virksomhederne være opmærksomme på at aktivere de standardsikkerhedsløsninger der følger med de fleste erhversmobiler og samtidig lægge en strategi for datasikring på mobilen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies