Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Virtualisering på mobiltelefoner er på vej

Virtualisering på mobiltelefoner er på vej

Flere styresystemer på en mobiltelefon, eller Symbian applikationer på en Android-telefon, det er nogle af fordelene ved virtualisering på mobiltelefoner.

Virtualisering betyder, at man kører forskelligt software i isolerede miljøer på den samme enhed.

Det kendes hovedsagligt fra pc’ere og servere, for eksempel kan man på en Mac-computer opretter et virtuelt PC miljø til at køre alle Windows applikationerne.

Nu arbejder selskaber som VMware og Open Kernel Labs på at gøre virtualisering mere interessant i det mobile miljø, idet det kan skabe billigere smartphones til forbrugerne, større mangfoldighed af applikationer, samt anvendelse af den samme mobiltelefon til både personlig og erhvervsbrug.

Mange flere applikationer

Srinivas Krishnamurti er chef for mobile løsninger hos VMware, og påpeger, at én håndholdt enhed, vil kunne køre applikationer fra forskellige mobilstyresystemer.

Det betyder, at man i fremtiden måske ikke behøver en Android-telefon, for at nyde godt af alle de apps, der findes i Android Marked, virtualisering kan gøre det muligt at køre Android-applikationer på foreksempel en iPhone.

- “Hver applikation kan under motorhjelmen køre i sin egen virtuelle maskine, eller i et helt andet styresystem” siger Krishnamurti.

Selv om mobil virtualisering lyder lovende, så maner Krishnamurti til besindighed. Han fortæller, at man endnu ikke er klar til en lignende eksplosiv udbredelse, som det var tilfældet med VMwares virtualiseringsteknologi til pc’ere og servere.

- “Det tager lidt tid for alle spillerne i økosystemet at få styr på det og regne ud, hvordan de tjener penge på det, før det rigtig går i luften,” fortæller han.

Virtualisering bruges allerede i mindre udstrækning

Steve Subar, topchef for Open Kernel Labs, påpeger, at virtualisering allerede benyttes på det mobile område.

Open Kernel Labs har planer om, senere på måneden, at introducere en platform ved navn SecureIT.

Denne platform anvender virtualisering til at isolere udvalgte opkald, sms’er og applikationer på en mobil.

Formålet er, at skabe nye sikkerhedsmuligheder for organisationer med følsomme oplysninger.

Nye og hurtige chiparkitekture, er med til at fremme mobil virtualisering. Subar mener endvidere, at trods kompleksiteten i at køre adskillige styresystemer i en mobiltelefon, bør den ydelsesmæssige belastning blive så lille, at den stort set ikke mærkes.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies