Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Virus med MMS besked

Virus med MMS besked

Mobiler med Windows Pocket PC 2003 og Windows Smartphone 2003 er mulige ofre for en virus, som spredes via MMS. Den pågældende virus kan ikke spredes af sig selv, men den kan få offerets telefon til at gå ned.

Da den avancerede hackerforsamling Chaos Communication Congress fornylig mødtes for 23. gang, skete det i Berlin. Et af indlæggene ved denne forsamling blev præsenteret af sikkerhedsforsker Collin Mulliner.

Han demonstrerede hvordan et hul i Microsofts styresystem kunne udnyttes til at sprede virus via MMS beskeder til enheder, som kører Windows Pocket PC 2003 og Windows Smartphone 2003.

Hullet har været kendt i over et halvt år men er endnu ikke lukket, skriver digi.no.

Fejlen findes i Microsofts implementering af Synchronized Multimedia Integration Language (SMIL). SMIL bruges i MMS beskeder, når beskeden skal vises på telefonen.

Det skal dog nævnes, at den omtalte virus ikke er i stand til at udnytte den inficerede telefon og dermed sprede sig til andre, men den kan få den inficerede telefon til at gå ned. Man skal altså ikke bekymre sig om, at man pludselig får en regning på mange hundrede kroner for afsendte MMS beskeder.

Den russiske sikkerhedsgigant Kaspersky Lab har tidligere beskrevet mobil virus som ”den form for ondsindet kode, som udvikler sig hurtigst, og som fortsat har et stort potentiale for videre udvikling.”

Med det i baghovedet er det meget sandsynligt, at dette år kommer til at byde på mange flere typer af virus på mobilen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies