Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Virus på mobiler er stigende

Virus på mobiler er stigende

Avancerede mobiler kan smittes med virus. Telekommunikations-industrien mene problemet er stigende.

De avancerede mobiltelefoner er i risikozonen for at blive smittet med en mobilvirus.

Telekommunikationsindustrien med direktør Ib Tolstrup i spidsen, opfordrer ejere af de nyeste mobiler til at være opmærksomme og indlægge et antivirusprogram på deres mobil.

Ib Tolstrup kan ikke sætte tal på hvor stort mobilvirus-problemet er i Danmark – han regner blot med det er stærkt stigende, skriver DR Penge.

Har telefonen Bluetooth skal opmærksomheden være skærpet. En åben/aktiv Bluetooth forbindelse kan betyde, at muligheden for der sker mærkelige ting på ens skærm er forøget. Derfor anbefales det at slå Bluetooth fra, når den ikke er i brug.

Eventuelle mystiske ting på skærmen vil dog kun forekomme hvis du er i nærheden af den person der forsøger at "smitte dig". Rækkevidden for Bluetooth er nemlig kun cirka 10 meter.

Mobilvira er ret banale

En virus på mobilen er ofte ret harmløs. Ifølge It-sikkerhedsvirksomheden Secure Device skal man blot regne med nogle slettede filer. Dermed skal indholdet på mobilen være meget meget vigtig for brugeren, hvis virus kan udgøre et problem.

Har en virus gjort sit indtog kan den fjernes ved at lave en total nulstillingen af mobiltelefonen. Ulempen er, at alle brugerdata også slettes.

Der er 5,5 millioner mobiltelefoner i Danmark og vi skifter telefon cirka hver niende måned.

Kilde: DR Penge

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies