Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Virus på S60-telefoner kan sætte dig i gæld

Virus på S60-telefoner kan sætte dig i gæld

Den første trojanske hest til Symbian S60 baserede telefoner er kommet. Den sms’er til dyre sms-tjenester og giver hurtigt minus på kontoen.

Kaspersky Labs har opdaget den første Trojanske hest til Symbian S60 telefoner.

Den Trojanske hest, der har fået navnet Trojan-SMS.Symb.OS.Viver, udgiver sig for at være noget andet, end den egentlig er.

Adgangen til telefonen får den ved at skjule sig i andre programmer, eksempelvis et billedredigerings-program. Disse programmer indeholdende den Trojanske hest er siden blevet placeret på populære hjemmesider, hvor software til mobiltelefoner downloades i stor stil.

Så snart softwaren er downloaded og installeret, aktiveres "hesten" og begynder at sende sms’er til forskellige dyre sms-tjenester. Får man den først ind på telefonen kan den hurtigt få mobilforbruget til at løbe løbsk.

Til forskel fra PC-virus er virus til mobiltelefonen som Trojan-SMS.Symb.OS.Viver ofte lavet for at generere penge. Ophavsmanden til disse vira samarbejder ofte med udbyderne af sms-tjenesterne, hvorfor dine penge risikerer, at havne direkte i lommen på virusudviklerne.

Trojan-SMS.Symb.OS.Viver er indtil videre kun observeret i Rusland og andre lande med fri holdning til kopisoftware, men det er formentlig kun et spørgsmål om tid, før den Trojanske hest har spredt sig til resten af verden.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies