Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Vores gadgets er i fare pga. jordskælvet

Vores gadgets er i fare pga. jordskælvet

Naturkatastrofen i Japan medfører sandsynligvis både dyrere elektronik og tomme hylder. Det kan gå ud over iPad 2 og andre populære produkter.

Jordskælv, tsunamier og atomulykker. Uheldene vælter ind over Japan. Japanske fabrikker er beskadiget, infrastruktur er ødelagt. Og selv uskadte fabrikker kan ikke operere lige nu pga. strømmanglel.

En lukning af elektronik produktionen i Japan i blot et par uger vil medføre prisstigninger, samt risiko for at vi løber tør for forskellige elektroniske nøgleprodukter på verdensmarkedet.

De japanske elektronik producenter står bag en ikke uvæsentlig del af de komponenter, som bruges i vores IT- og elektronik produkter. Det er elektroniske chips, som RAM og flashhukommelse, og komponenter der bruges i LCD displays.

Det kan bare være enkelt-komponenter som mangler, men som gør at produkterne ikke kan bygges færdige selvom de samles på fabrikker andre steder i verden. Det kan være lasere til blu-ray afspillere, eller harddiske og displays til elektronikken.

Status lige nu

Panasonic kan ikke komme ind på fabrikken for digital kameraer i Fukushima. Det samme gælder en fabrik for lasere til optiske drev i Sendai.

Renesas Electronics, der laver indmad til de elektroniske chips, har lukket halvdelen af deres produktion ned.

Hitachi har lukket 6 fabrikker incl. deres primære fabrik i Hitachi. Nogle fabrikker er beskadiet, andre mangler strøm.

Kobe Steel, der laver aluminium komponenter til japanske harddiske har lukket fabrikken i Kobe ned pga. strømmangel.

Canon har lukket 3 fabrikker og 5 af gruppens afdelinger. Fabrikken i Fukushima der laver printere er både uden strøm, og tilkørselsvejene er blokeret.

Sony har lukket produktionen på 6 fabrikker som følge af ødelæggelser. Det berører bl.a. produktionen af Lithium-Ion batterier og lasere til optiske drev, samt medier som CD, DVD, blu-ray og magnetbånd.

Toshiba har lukket en chip fabrik i Iwate Prefecture, der står for 40% af verdens NAND flash hukommelse. Selvom fabrikken ikke ser ud til at have taget skade, ved Toshiba ikke hvornår produktionen kan genoptages.

Der sidder Toshiba flash chips i iPad 2, og mange af de øvrige hotte gadgets vi havde ventet på hylderne snart.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Frank Hansen 16-03-2011 21:22:26

Da jeg læste artiklen, kunne jeg kun tænke på alle de stakkels mennesker der arbejder/arbejdede på fabrikkerne, som nu pt. står uden arbejde. Det må påvirke en stor mængde mennesker/lokal befolkning, som måske pludselig ikke har nogen indkomst. Jeg tror desværre pt. at de har alle odds imode sig. Så lige som Mike, så går mine tanker til Japans folk og ikke deres produkter.

0 0
16-03-2011 19:08:45

Vi lever sgu i overflod, sådanne situationer som denne sætter tingene lidt i perspektiv.. Japan har min respekt og kondolance!

0 0
Rasmus Mogensen 16-03-2011 11:31:19

set i lys af den menneskelige katastrofe i Japan, så kan jeg godt leve med mine nuværende gadgets indtil Japan kommer på fødderne igen.

0 0

Om brug af cookies