Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   VRØVL: BlackBerry 10 ikke sikker nok til britiske myndigheder

VRØVL: BlackBerry 10 ikke sikker nok til britiske myndigheder

BlackBerry har tidligere været utrolig stærke når det kom til sikkerheden på smartphones, men det nye BlackBerry 10 møder modvind.

Da BlackBerry i slutningen af januar måned lancerede deres nye BlackBerry 10-platform var meldingen klar fra mange: Det er nu eller aldrig, hvis det skal være for den canadiske smartphone-producent.

 - BlackBerry 10 er en realitet – sammen med to nye telefoner

BlackBerry 10 er en satsning fra selskabet, som håber deres telefoner igen vil være interessante for kunderne.

 - Web-tv: Kom tæt på BlackBerry Z10

BlackBerry (tidligere Research In Motion) har altid været kendte for, at være stærke når det kom til sikkerheden. Derfor er det også et hårdt slag for virksomheden, at britiske myndigheder afviser BlackBerrys nyeste software fordi den ikke er sikker nok. Det skriver The Guardian.’’

 - BlackBerry Z10 til Danmark – se prisen her

Den tidligere software, version 7.1, af BlackBerrys operativsystem blev accepteret af den britiske regering i december måned sidste år. Men lignende forsøg udført på BlackBerry 10 viser altså, at den nye software ikke opfylder de samme sikkerhedskrav, der vil sikre private apps og data fra arbejdsrelateret indhold.

BlackBerry siger i en officiel udmelding.

 - ”Vi har samarbejdet med CESG og vi har fortsat den eneste mobile løsning, som er godkendt til brug på følsomhed niveau ”begrænset”, når enheden er konfigureret i henhold til CESG’s retningslinjer.”

 - 3: forudbestil BlackBerry Z10 allerede nu

Opdateret 26. Marts klokken 13.25:

Siden The Guardian skrev denne artikel har de måtte trække den tilbage. I kølvandet på hele denne sag har CESG udsendt følgende statement: - "Discussions with BlackBerry are ongoing about the use of the BlackBerry 10 platform in government. We have not yet performed an evaluation of the security of that platform, but we expect to be issuing Platform Guidance in the summer."

Derfor er der altså ikke tale om, at platformen ikke er "sikker nok", men blot den fortsat er så ny, at CESG endnu ikke har fået den evalueret til fulde.

Ministeriet for Information hos de tyske myndigheder har netop annonceret tidligere på måneden, at de vil købe BlackBerry Z10 til deres 5.000 medarbejdere.
 

Læs også:
 - BlackBerry 10 runder 100.000 apps i næste måned

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

T 26-03-2013 12:42:47

Desværre beror indholdet på denne artikel på en misforståelse, og The Guardian som i øvrigt er det medie der bruges som kilde, har været nødt til at trække artiklen om dette tilbage og dementere den da det ganske enkelt ikke passer.

De britiske myndigheder, CESG, har i kølvandet på dette udsendt følgende statement: "Discussions with BlackBerry are ongoing about the use of the BlackBerry 10 platform in government. We have not yet performed an evaluation of the security of that platform, but we expect to be issuing Platform Guidance in the summer."

Der er altså ikke tale om at platformen ikke er 'sikker nok' - langt fra - men derimod at den er så ny at den endnu ikke er blevet fuldt evalueret af CESG. BlackBerry er i øvrigt med sine tidligere OS den eneste platform der har været security clearet, og jeg tror ikke der hersker nogen tvivl, heller ikke hos CESG, om at tilfældet er det samme med BB10 - de har bare ikke haft tid til at evaluere systemet fuldt endnu.

Jeg har været BlackBerry ejer i lang tid og synes det nye BB10 er et spændende alternativ til at løse det Apple/Android duopoli vi står overfor i smartphone verdenen i dag, og synes derfor det er ærgerligt at i på Mobilsiden bidrager til at give BB dårlig publicity når den intet har på sig, og den originale kilde I citerer selv har trukket artiklen tilbage. Det bidrager ikke ligefrem til jeres sides troværdighed.

0 0
Mobilsiden 26-03-2013 13:26:52

Tak for din fine kommentar. Vi har nu opdateret artiklen med de nye oplysninger i sagen.

0 0

Om brug af cookies