Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   WattUp oplader dine enheder på op til fem meters afstand

WattUp oplader dine enheder på op til fem meters afstand

Trådløs opladning er alle tiders, men hvad hvis vi også kunne droppe den plade som enheder skal lægges på, det er ideen bag WattUp.

Trådløs opladning vinder i den grad indpas, og det er da også ganske smart at kunne oplade sin enheder uden at skulle bøvle med ledninger, men indtil videre er vi ikke sluppet af med den måtte som enhederne skal placeres på.

Energous, udviklerne bag WattUp, er et af selskaberne som lige nu forsøger at gøre noget ved dette, de påstår at deres energi-router kan oplade alle dine enheder på op til 4,5 meters afstand.

WattUp virker med en kombination af Bluetooth, radio frekvenser og en række teknologier som der er ansøgt patent om. WattUp kan ved hjælp af Bluetooth finde kompatible enheder, når de er fundet udsendes der et fokuseret RF-signal i samme frekvensområde som WiFi, dette signal kan med en chip omdannes til strøm i enheden. De seneste generation af disse chips har en effektivitet på omkring 70%, en normal opladningsmåtte har en effektivitet på omkring 90%.


Tag aldrig dit smartwatch af

Energous’s vision er, at vi aldrig behøver tage vores elektroniske genstande af for at oplade dem, WattUp er naturligvis meget langsommere end en opladningsmåtte eller en ledning, men ideen er at vi konstant går i hjemmet og får opladet enhederne.

Man kan kombinere WattUp routere og de vil selv finde ud af hvilken en som er tættest på og derfor mest optimal at bruge til opladning, man kan definere specifikt hvilke enheder der skal oplades og desuden angive grænser for hvornår opladningen skal starte og stoppe.

I løbet af 2016 vil Energous lave et reference design for både sender og modtager som producenter kan inkorporere i deres eget design, ligesom de er i fuld gang med at skabe forbindelser indenfor faget ved at deltage i Power Matter Alliance nye “Uncoupled Power” arbejdsgruppe samt tilføje Martin Cooper (også kendt som mobiltelefonens fader) til deres gruppe af rådgivere.

WattUp skal på sigt bruge en stor spiller som skal hoppe med på vognen før det virkelig kan sætte skub i tingene, potentialet er dog til at tage at føle på, wearables der aldrig skal tages af for at blive opladet, en trådløs mus som aldrig løber tør for strøm.

Kilde: Engadget
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Claes Christensen 12-01-2015 12:24:25

Dem som jeg gerne ville se optage denne teknologi
Sony = PS ?
Microsoft = Xbox ?
Nintendo = Wii ?
Alle bilproducenter = Mobil, Headset, Tablets, Ur og belysning i bilen hvor det kan være svært at komme til med ledning.
Alle virksomheder der har en enhed med en fjernbetjening til.
Alle telefon, tablet, ur, heatsetproducenter

3 0
Naggie21 10-01-2015 18:07:09

Lyder ganske smart. Men gad vide hvor længe menneskeheden bevarer sine reproducerende evner og hvornår begynder vi at få muterende gevækster på kroppen :P

7 1
Kurt L Andersen 10-01-2015 13:53:08

Se nu ligner det noget der er brugbart bliver spænende at se.

2 1
N 10-01-2015 13:00:33

Det lyder godt nok som en kanon ide. Så må vi håbe at den store spiller er en af dem der gerne deler......

3 2

Om brug af cookies