Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Webvideo: Fotomobilen bruges professionelt

Webvideo: Fotomobilen bruges professionelt

Mobiltelefonen bringer billeder fra 'her og nu'-begivenheder online på få minutter. Jyllands Posten bruger Sony Ericsson K800i i det daglige arbejde.

Tip: Se webvideo i bunden af denne artikel

Behovet for aktualitet og hurtighed bringer fotomobilen ind i den professionelle fotoverden.

Morgenavisen Jyllands Postens 18 fotografer, har således Sony Ericsson K800i med som standardudstyr, når de er i marken.

- ”Med mobilen kan jeg hurtigt få billeder fra aktuelle begivenheder hjem til netavisen. Jeg skyder et par billeder og mailer dem hjem fra mobilen. Få minutter senere er vi online”, fortæller pressefotograf Mik Eskestad til Mobilsiden.dk. Det er især ved ’her og nu’-historier at mobilen benyttes.

Mobilens indtog i den professionelle fotoverden, betyder ikke det dyre fotogrej er pakket sammen. Det bruges stadig til de billeder, der kræver mere tid og bedre udstyr. Fotos til den trykte avis skal være af højere kvalitet end det mobiltelefonen kan præstere, om end det dog sker, at mobilfotos alligevel finder vej til avisen.

Sony Ericsson K800i har 3,2 megapixels kamera med autofokus.

Ikke kun Jyllands Posten bruger mobiltelefoner. TV 2 News har en række Nokia-mobiler, der hovedsageligt anvendes til videoindslag hvor sendevogne endnu ikke er nået frem.

Webvideo med Mik Eskestad

Se kort webvideo-interview med pressefotograf Mik Eskestad, hvor han fortæller om sit brug af fotomobilen, i det daglige arbejde.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies