Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Webvideo: Musikafspilleren i N95

Webvideo: Musikafspilleren i N95

N95 har dedikerede musiktaster, som kommer frem når slideren skubbes nedad. Se denne video, og få svaret på, om N95 kan erstatte din mp3-afspiller.

Webvideo om musikafspilleren i Nokia N95. Se nederst i denne artikel.
Webvideo om musikafspilleren i Nokia N95. Se nederst i denne artikel.

Lyd er individuelt. Det jeg synes lyder fedt, mener du måske er ufedt. Alligevel forsøger vi her, at anmelde lydkvaliteten på Nokia N95.

Overraskende godt!

N95 spiller musik overraskende godt. Vi har testet med forskellige musiktyper (pop, dance m.v.). Alle gav en god oplevelse. Musikken har en flot fylde. De dybe toner lyder ikke mudret og diskanten har ikke dårlige vaner med vislen og knækkende s-lyde.

Musikken blev lagt ind fra cd via den medfølgende software. Musikformatet AAC klarede sig bedst, mens M4A var okay rimeligt.

I testen lyttede vi til den samme musik på henholdsvis Nokia N73 Music Edition, Sandisks mp3-afspiller Sansa og Nokias musikmobil N91.

I forhold til N95 klarer musiktelefonen N73 sig rigtig dårligt. Her lyder musikformatet ikke "okay rimeligt" som på N95, men derimod direkte dårligt. AAC lyder nogenlunde på N73, men det har slet ikke samme fylde og musikoplevelse, som vi beskev på N95. På N73 var der stor tendens til mudret bas og vislen i diskanten.

Derimod klarer Nokia N95 sig rigtig godt i forhold til Sandisk Sansa. Det var praktisk talt ikke muligt at høre forskel på musikken. Men N95 har en irriterende baggrundsstøj / sus og "plops" mellem sange og ved play.

Sammenligner vi N95 med Nokias musikmonster N91, lyder sidstnævnte bedst. N91 lyder også lidt bedre end Sandisk Sansa - men det er marginaler. N91 har lidt større stereo-perspektiv, og musikoplevelsen er en smule bedre.

N95 får dog ikke topkarakter i musikdelen, primært på grund af "plop" lyde når der trykkes play eller skiftes sang samt kedelig baggrundsstøj mellem sange. Desuden kunne de dedikerede musiktaster godt undværes. Afspilleren fungerer ligeså godt med telefonens standardknapper. Sandisk Sansa og N91 havde til sammenligningen ingen baggrundsstøj og "plop"-lyde.

Webvideo: Musik i Nokia N95

Konklusion på musikken i N95

Kan du leve med lidt baggrundstøj mellem sangene samt 'plop'-lyde ved play, kan N95 fint erstatte din mp3-afspiller. Musikdelen får 5 ud af 6 point.


Nokia N95 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies