Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Wikileaks: iTunes har hemmelig bagdør

Wikileaks: iTunes har hemmelig bagdør

Ifølge Wikileaks-grundlæggeren har iTunes en skjult bagdør, der gør det muligt for myndighederne at spionere på brugerne.

I et interview med den engelske organisation Bureau of Investigative Journalism, fortæller Wikileaks-stifteren, Julian Assange, at offentlige instanser i hele verden aktivt udspionerer sine borgere ved hjælp af forskellige teknologier.

En af disse værktøjer er, hævder Assange, Apple-programmet iTunes. Det skriver International Business Times.

-"iTunes har en brist og den bruges automatisk af nogle af de overvågningsvirksomheder til at overtage det system, som iTunes er installeret på. Der er den slags bagdøre i alle populære telefoner, i alle populære computere og alle populære edb-programmer," hævder Assange.

Ifølge Julian Assange, er der virksomheder, der hemmeligt sælger udstyr, der anvendes til at registrere brugerens placering ved hjælp af mobiltelefonen. Oplysningerne gemmes, ifølge Assange, i al evighed.

Faktisk hævder Assange, at alle os, der har en iPhone, Blackberry eller bruger Gmail, er på spanden. Sikkerhedsvirksomhederne sælger nemlig masseovervågningsværktøjer af disse værktøjer til lande verden over.

Julian Assanges beskyldninger kommer blot få dage efter at sikkerhedseksperten Trevor Eckhart afslørede, at det amerikanske firma Carrier IQ har installeret software på alle nyere mobiltelefoner, som kan bruges til at følge med i, hvad brugerne foretager sig på deres telefoner.

Apple erkendte i sidste uge at Carrier IQ's software har været anvendt på iPhone, men at det i den seneste version af iOS (5, red.) er helt deaktiveret.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies