Wimp giver gratis, ubegrænset og reklamefri musik – foreløbig

Nu kan alle med computer og netforbindelse frit streame millioner af sange fra musiktjenesten Wimp uden at betale en krone. Begrænsninger er dog på vej.

Wimp giver gratis, ubegrænset og reklamefri musik – foreløbig

Musiktjenester er et hit i øjeblikket, og nu går Wimp til angreb på konkurrenten Spotify ved ligeledes at tilbyde en gratis version af produktet.

Det betyder, at alle med en computer og en internetforbindelse kan streame tjenestens 18 millioner sange helt uden beregning. Vil man have adgang til musikken via mobil og tablet, skal man købe et Premium-abonnement til 99 kroner om måneden.

Gratis-udgaven er imidlertid ikke den eneste nyhed i Wimp. Tjenestens danske musikredaktion indleder blandt andet et redaktionelt samarbejde med Politiken, Soundvenue og Gaffa, så man ud over musikken bliver guidet til musikalske oplevelser.

 – “Som bruger hos WiMP vil man lynhurtigt få anbefalinger til, hvad man skal høre enten fra vores egne redaktører, fra Politikens anmeldere eller fra kunstnere som f.eks. Rasmus Seebach, L.O.C., Xander og DJ Static. Derudover tilbyder vi interviews med de største kunstnere fra ind- og udland, streaming af livekoncerter og anmeldelser fra de bedste musikmedier,” siger Thor Martin Jensen, redaktionschef og talsmand for Wimp Danmark, i en pressemeddelelse.

Begrænsninger ved gratis-versionen

Til gengæld melder pressemeddelelsen ikke noget om de begrænsninger ved gratis-versionen, som på et tidspunkt vil blive tilføjet.

På wimp.dk kan man læse, at der vil “forekomme afbrud med produktinformation om WiMP Premium, og at gratisløsningen vil få “visse begrænsninger over tid”.

Gratis-brugerne vil dog ikke opleve afbrydelser lige med det samme, fortæller Thor Martin Jensen, da Mobilsiden.dk forsøger at få en afklaring på fremtiden for gratis-produktet.

 – “I dag er der ingen afbrydelser. Lige nu handler det om at få flest mulige til at blive glade for produktet,” understreger redaktionschefen.

Hvor ofte vil der komme afbrydelser, når det bliver inkluderet i oplevelsen?

 – “Det er ikke endeligt vedtaget, men det kommer ikke til at være reklamer for andre produkter end vores eget.”

Hvad betyder det mere konkret, at gratis-løsningen vil få visse begrænsninger over tid?

 – “Der vil komme begrændinger på et tidspunkt. Når du har lyttet til en bestemt mængde musik, vil der komme et låg på. Det vil altså være en begrænsing i forhold til mængden af spilletid.”

Hvad vil spilletiden helt konkret blive begrænset til, og hvornår vil det blive indført?

 – “Jeg kan sige, at det formentlig vil komme til at dreje sig om ti timer på en måned, men det er ikke endeligt besluttet. Det skal vi lige have mulighed for at vurdere lidt nærmere, inden vi lægger os fast.”

Hvorfor er disse ting ikke blevet mere tydeliggjort i lanceringen?

 – “Vi har i første omgang forsøgt at vende logikken om i forhold til tidligere, hvor man skulle betale for overhovedet at finde ud af, om man synes om produktet. Nu fokuserer vi i stedet på betalingsvillighed før betalingsmur. På den måde er gratis-produktet et intro-produkt,” siger Thor Martin Jensen.

 – “Det er ikke nogen hemmelighed, at vi gerne vil have så mange som muligt til at synes så godt om Wimp, at de ønsker at opgradere til en betalingsmodel. Det vigtigste for os har været at give alle en gratis mulighed for at se, hvad vi kan tilbyde – det vil sige gratis adgang til fuldt musikkatalog og fuld funktionalitet.”

Emnet følges op

Siden redaktionen publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 19/11/2012 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med artiklen Få musikken fra smartphonen trådløst ud gennem bilhøjtalerne (produkttest) – Artiklen kan læses her. Læs også seneste nyt om emnet her..