Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   WiMP - ny Telenor musiktjeneste

WiMP - ny Telenor musiktjeneste

Et nyt musikunivers med navnet WiMP bliver snart tilgængeligt for kunderne hos Telenor. I modsætning til TDC Play tager Telenor penge for deres musik.

En musiktjeneste hvor computeren og mobiltelefonen spiller sammen, er netop nu præsenteret af Telenor. Navnet er WiMP. Dermed er Telenor klar med deres bud på en tjeneste, som TDC Play.

I forhold til TDC Play er Telenor WiMP ikke bare et musikunivers på nettet, men en egentlig musikafspiller på computeren.

WiMP Playeren giver mulighed for at lave favoritlister, spillelister og opbygge sin helt egen virtuelle pladesamling. Musikken sendes til brugeren (streames) via internettet, og netop derfor skal der ikke downloades sange på den enkelte computer.

Login-oplysningerne til tjenesten kan benyttes fra flere computere i hjemmet, og musikken låses dermed ikke til én bestemt computer.

Telenor oplyser at tjenesten både virker på PC og Mac.

Spiller også på mobilen

Den musiksamling man har lavet på computeren, inklusive spillelister og favoritter er automatisk tilgængelig på mobiltelefonen, så længe man er Telenor-kunde.

Dermed er det blot at afspille favoritsangene, når man er på farten. Det er også muligt at lade mobilen downloade op til 3.000 sange direkte på mobilen. Sangene kan efterfølgende afspilles, uden der er forbindelse til mobilnettet.

WiMP er tilgængelig som en applikation på mobiltelefoner med styresystemet Android - f.eks. Sony Ericsson Xperia X10, HTC Legend, HTC Hero osv. Senere følger en version til både iPhone og iPod Touch. Også brugere med Windows Mobile-telefoner skulle få adgang til WiMP.

Ikke gratis musik

Selvom konkurrenten TDC med Play-tjenesten giver deres kunder adgang til gratis musik, har Telenor ikke valgt at gå samme vej.

WiMP koster 99 kroner pr. måned, hvis man kun har et mobilabonnement hos Telenor. Er man indehaver af flere produkter fra Telenor, f.eks. netforbindelse i hjemmet eller mobilt bredbånd, reduceres prisen til 49 kroner om måneden.

Den datatrafik der bruges til streame musikken via mobilnettet koster ikke ekstra for kunderne, men er med i abonnementet.

WiMP åbner den 15. april 2010.

Mobilsiden.dk bringer snarest en test af den nye musiktjeneste.

Læs også:
 - Se gratis film på computeren

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

pip 23-04-2010 23:15:35

Nogen der ved, hvor man kan hente en Wimp-applikation til sin android telefon?? Alle steder, står der, at wimp supporterer android, men kan simpelthen ikke finde den! Derudover synes jeg at WiMP fungerer perfekt på både pc og Mac, virkelig god lyd...

0 0
Mobilsiden.dk 25-04-2010 20:16:50

Hej Pip

Jeg er p.t. ved at teste en Android-version af WiMP. Du skal kontakte Telenor for at høre mere om hvornår den releases.

0 0
Sune 08-04-2010 14:37:56

Der kommer til at ske ting og sager der også. Men Wimp bliver gratis at forbruge - ligesom mobil TV f.eks. er det. Man betaler abonnement - men ikke for trafikken.

0 0
Bøndergaard 08-04-2010 12:07:21

Jamen så er spørgsmålet vist bare om man så kommer til at betale kassen for at have det mobilebredbånd kørende på ens telefon hos telenor?
Eller om det er med i prisen?

0 0
hotpop 13-08-2012 21:44:58

Du blander data på telefonen sammen med et andet produkt...

0 0
pip 10-04-2010 21:26:34

Citat fra ovenstående "Den datatrafik der bruges til streame musikken via mobilnettet koster ikke ekstra for kunderne, men er med i abonnementet." Det vil sige du ikke betaler for dataforbrug i forbindelse med musiktjenesten.

0 0
Mobilsiden.dk 11-04-2010 07:43:11

Jeg kan bekræfte, at Telenor oplyser, at de ikke takserer for den datatrafik der bliver brugt i forbindelse med WiMP.

0 0

Om brug af cookies