Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Windows 10 bringer fuck-fingeren tilbage

Windows 10 bringer fuck-fingeren tilbage

Microsoft vil give dig flere humørikoner som du kan udtrykke dig med - inklusiv langefinger-hilsenen

En gang imellem rækker det skrevne ord ikke til at præcis at beskrive hvad der menes bag skærmen. Deraf humørikonen, også kendt som emoji’en.

Men hvor dunkende hjerter, roser og flag glæder, formår det heller ikke at indkredse hele spektret af menneskelige følelser. Det retter Microsoft op på med en ny stribe humørikoner til deres kommende Windows 10 styresystem.

Mest kontroversielt bliver sikkert en udstrakt langemand, der kan formidle raseri eller foragt med manér. Men selvom fingeren kan støde, vil den forblive politisk korrekt, for den vil tilpasse sig Emoji-kodens indstillinger for hudfarve. Så kan et-finger saluten tilpasse sig dig eller din modtager uanset hvorvidt du er lys eller mørk i huden.

Kun til Windows

Den kontroversielle finger-ikon er ikke ny. Den har figureret i Unicode 7-standarden siden midten af 2014, men har ifølge Emojipedia ikke fundet vej til hverken iOS, OS X, Android eller Windows, skriver Dailmaily.co.uk.

Microsoft nye ikon er samtidig en genoprejsning for dens arrige Skype-pendant som udgik i maj forrige år.

Hvornår du kan få afløb for din net-vrede med det nye ikon vil Microsoft ikke præcisere, Windows 10 lanceringen er fortsat diffust skemalagt til sommeren 2015.

Læs også: Windows 10 - her er nyhederne

Denne Skype ikon udgik i foråret 2014, men får snart en afløser
Denne Skype ikon udgik i foråret 2014, men får snart en afløser
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies