Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Windows 10 får ’Find min Enhed’-funktion

Windows 10 får ’Find min Enhed’-funktion

Skulle din Windows 10 laptop eller tablet blive væk, kan Microsoft snart finde den for dig.

Er du til tider i tvivl om hvorvidt du har glemt din laptop ude i bilen, på kontoret kan man hurtigt frygte det værste og mistænke, at nogen har neglet den.

For at hurtigt at få ro i sindet, eller få fat i politiet hvis det værst tænkelige er sket, introducerer Microsoft nu en ’Find min Enhed’-feature i Windows 10.

Funktionen dukker op i Windows 10 Build 10565, som i mandags udkom i betaversion til deltagere i ’Windows Insider’-program. Testversionen giver et tidligt indblik i, hvilke features kommende Windows-opdateringer vil rumme.

Aktiverer du funktionen under ’Opdateringer og Sikkerhed’, vil din Microsoft konto løbende holdes ajour med GPS-oplysninger om hvor din enhed befinder sig - og skulle den være glemt på kontoret eller studiet, kan du hurtigt få vished om enhedens placering ved at gå ind på denne side.

Se også: Windows 10 Mobile opdatering: disse mobiler får den først

Den nye funktion vil se sådan ud i Windows 10
Den nye funktion vil se sådan ud i Windows 10

Virker ikke helt endnu

Funktionen er fortsat på prøvebasis, og lader til ikke at være aktiveret hos Microsoft servere endnu. Nyhedsbloggen Windowscentral melder om, at deres enhed eksempelvis ikke kunne lokaliseres via Microsofts hjemmeside.

Med den nye Windows 10 version følger en række andre forbedringer til Microsofts Windows, herunder nyt funktioner til taskbar’en, småjusteringer til vinduedesignet, nye Cortana-funktioner, samt opdateringer til Windows-apps som Edge-browseren og Skype.

Se også: Overblik: Microsofts kæmpeevent - de største nyheder

Opdateringen vil, ifølge Windows Central, rulles ud i de kommende uger.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies