Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Windows 10 på mobilen

Windows 10 på mobilen

Microsoft kommer med en version af Windows 10 til mobilen, der på flere punkter ligner Windows 10 til PC.

Sammen med præsentationen af nyhederne i Windows 10, har Microsoft også fremvist Windows 10 til Windows Phone.

På scenen havde Joe Belfiore medbragt en Lumia 1520 med det nye styresystem, der på flere punkter smelter mere samme med PC-udgaven af Windows 10. Samtidig dukker funktioner fra Windows Phone også op i Windows 10.

Læs ogsåWindows 10 - Her er nyhederne

Baggrundsskærm
En af de første ting Joe Belfiore fremhævede var en mere personlig baggrundsskærm, som flere brugere havde efterspurgt. En feature der dog umiddelbart ikke skiller sig så meget ud fra det vi kender i Windows Phone 8.1

App-menuen
Listen over apps kan ofte være lang og tage lang tid at bladre igennem, hvis man ikke benytter sig af søgefunktioner eller genvejstaster. Derfor bliver de nyeste apps nu vist øverst i app-listen, så netop installerede spil og apps hurtigt kan tilgås.

Action Center
Microsoft har allerede et Action Center i Windows Phone, men integreres nu også centeret i PC-udgaven, så beskeder og notifikationer bliver synkroniseret på tværs af alle brugerens platforme.

Endelig ny indstillingsmenu
Hvis man har forsøgt sig med Windows Phone, er men helt sikkert løbet ind i problemer i menuen for indstillinger, hvor flere funktioner ofte gemmer sig i ulogiske undermenuer. Det bliver der rettet op på med Windows 10, hvor den mobile del nu får et look der i langt højere grad minder om versionen på PC.

Læs ogsåPreview af Windows 10 til telefoner i slutningen af januar

Beskeder -tast eller tal
Det bliver nu nemmere at skrive eller ”tale” beskeder på en telefon med Windows 10. Keyboardet er blevet forbedret og kan for eksempel på en stor telefon som Lumia 1520 flyttes rundt på skærmen, så det bedre passer til brugerens hænder og fingre.

Det er også muligt at indtale en besked ved hjælp af Cortana. Joe Belfiore demonstrerede dette på engelsk, hvor han i et helt naturligt tonefald, fortalte Cortana hvad der skulle stå i beskeden. Det gik selvfølgelig uden problemer, men om vi ser en tilsvarende dansk funktion lige foreløbig er nok tvivlsom.

Se mere om Windows 10 til mobilen på: news.microsoft.com/windows10story

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Allan 22-01-2015 20:28:02

Fabelagtigt :-)

1 1
Om brug af cookies