Windows 8-tablets til oktober

Microsoft klar med to forskellige typer Windows 8-tablets allerede til efteråret.

Windows 8-tablets til oktober

Ifølge en artikel fra Bloomberg kan vi se frem til de første Windows 8-tablet computere til efteråret. Oktober, for at være præcis.

Bloomberg mener at vide, at Microsoft vil sende de færdige operativsystem til producenterne allerede til sommer – altså om få måneder. De mener også, at Microsoft vil skippe to forskellige udgaver af Windows 8 – nemlig en traditionel Intel-udgave samt Windows On ARM (WOA), en separat udgave designet til at køre på ARM-processorer.

Processorer baseret på ARM-teknologien er typisk mere strømvenlige, men ikke så hurtige som traditionelle processorer. Derfor bruges de primært i mobiltelefoner og tablets – deriblandt iPad.

I modsætning til regulære Windows 8 computere vil WOA-tablets ikke kunne køre eksisterende Windows apps, og brugere vil udelukkende kunne købe apps til WOA-tablets via Windows Store.

Disse tablets vil også udelukkende gøre brug af den nye Metro-brugerflade – den traditionelle Windows-brugerflade vil være nedenunder, men vil kun være tilgængelig for få funktioner og Windows apps.

Dell og Lenovo vil også producere Windows 8 tablets med Intel-processorer. Disse tablets vil have dårligere batterilevetid, til gengæld fungerer de stort set som fuldfede computere.

Redaktionen har dækket den videre fortælling

Siden vi publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med historien. 20/3/2012 gik redaktionen videre og publicerede en artikel om Rygte: Googles Nexus-tablet bliver hamrende billig – Den videre beretning kan læses her. Redaktionen har fokus på tematikken. De seneste nyheder finder du her.