Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Windows 8s tiles kommer til bilen

Windows 8s tiles kommer til bilen

Under BUILD har Microsoft løftet sløret for hvordan de mener musik og navigation i biler skal se ud

Microsoft har allerede Windows’ styresystem i flere af vores biler. Blandt andet BMW, Ford, Fiat med flere har deres infotainment-system bygget af Windows. Men tiderne ændrer sig så derfor har Microsoft nu afsløret designet som de ønsker vil komme i de fremtidens biler.

Det nye design vil bruges tiles som vi kender det fra Windows Phone og Windows 8. Microsoft vil også gerne benytte sig at Mirrorlink som spejler din smartphone og dermed åbner det op for flere muligheder. Modsat Apple som kun ønsker deres egen platform, så bliver Mirrorlink understøttet i en række enheder fra Sony Xperia serien og Symbian-telefoner. Samtidig benytter Citroen, VW, Toyota og Honda sig allerede af Mirrorlink og Pioneer og Alpine’s infotainment-systemer vil også i fremtiden understøtte Mirrorlink.

Den nye generation af Windows i biler er ikke kun et koncept, men noget som bliver testet i rigtige biler lige nu, dog med et andet design. I koncept versionen kan udviklere selv lave nye apps som designmæssigt passer bedre til biler end hvis samme app bare bliver overført fra smartphonens design. Og i den nye Windows infotainment system er der således også en app store så du rent faktisk ikke behøver at tilslutte din smartphone eller have en bestemt model for at få glæde af funktionerne.

Da det stadig er et koncept under udvikling skal vi dog nok forvente at der går en rum tid før systemet kommer i vores biler, men det viser i hvilken retning Microsoft bevæger sig.

Hvad synes du om det nye system? Er det alt for meget Windows 8?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies