Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Windows Mobile vender tilbage

Windows Mobile vender tilbage

Før Windows Phone var der Windows Mobile, nu vender den gamle betegnelse tilbage med Windows 10.

Mobilsiden har dækket mobilrelaterede nyheder helt tilbage fra SPV dagene hvor mobilerne kørte med Windows Mobile 2002 styresystem.

Min første smartphone var en SPV E200 med Windows Mobile 2003 og jeg havde dengang en utrolig stor forkærlighed for det ‘Mobile-brandede’ styresystem. Det fik lov at leve frem til Windows Mobile 6.5 hvorefter Microsoft skiftede navn til Windows Phone 7. I dag hedder det Windows Phone 8 og 8.1, men Microsoft har nu valgt at genoplive det gamle Mobile brand i den kommende version af Windows 10.

I et blogindlæg fra Microsoft fremgår der intet mindre end 7 versioner af Windows 10, en af disse hedder Windows 10 Mobile. Windows 10 Mobile er optimeret til mobiler og tablets og man får adgang til en udgave af Office der er optimeret til trykfølsomme skærme.

Der forefindes desuden en Windows 10 Mobile Enterprise som naturligvis er til erhvervskunder og som tilbyder forbedret enhedshåndtering og sikkerhed.

De andre fem Windows versioner kommer til at hedde Windows 10 Home, Windows 10 Pro, Windows 10 Enterprise, Windows 10 Education og Windows 10 IoT Core.

Microsoft fortæller desuden at antallet af folk der tester Windows 10 er steget til 3,9 millioner, og at de holder tidsplanen med at lancere styresystemet denne sommer.

Kilde: Coolsmartphone


Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies