Windows Phone 8.1 – Vores første indtryk

Windows Phone 8.1 er blevet tilgængeligt for udviklere - vi har hentet og afprøvet den nye version.

Windows Phone 8.1 – Vores første indtryk

Mandag blev Microsofts kommende version af Windows Phone gjort tilgængelig, for alle med en udviklerkonto og ditto telefon.

På Mobilsiden.dk har vi hentet og afprøvet Windows Phone 8.1, og efter et døgn kan vi konstatere, at flere af de nye features gør Windows Phone til et stærkt og endnu mere brugervenligt system.

Action Center

En af de helt store ting i Windows Phone 8.1, er det såkaldte Action Center, der fungere som hurtig genvej til notifikationer og quick settings.

Centeret aktiveret ved at trække ned fra toppen af skærmen. Øverst er der adgang til quick settings, som for eksempel Bluetooth, WiFi, Internetdeling, Flytilstand og meget andet.

Under quick settings vises en kronologisk oversigt over notifikationer fra mail, beskeder, Facebook og flere andre.

Folk med hang til andre mobile operativsystemer, vil sikkert klaske sig på låret af grin, og udbryde: ”Det har vi haft i årevis”, men startskærmen i Windows Phone fungerer som et stort notifikationscenter, hvorfor det nye Action Center blot er en udvidelse af allerede tilgængelige features.

Efter knap et døgns test må vi konstatere, at Action Center fungere ganske glimrende, og giver et hurtigt overblik over notifikationer.

Startskærm

Startskærmen har også fået nye muligheder med Windows Phone 8.1, hvor der er blevet plads til endnu en række ikoner.

Det betyder at små ikoner bliver endnu mindre, men til gengæld er der plads til endnu flere ikoner, og større mulighed for brugerne for at tilpasse skærmen.

Det er dog lidt synd, at de største ikoner ikke længere kan fylde hele skærmens bredde, hvorved for eksempel ikonet for fotos fylder mindre, end det gjorde i Windows Phone 8.0.

Det er nu blevet muligt at tilføje et baggrundsbillede til startskærmen, hvorved fliserne/tiles bliver gennemsigtige, og billedet vises som en form for mosaik.

Lydstyrke

Det har længe været et ønske fra brugerne, at kunne adskille volumenniveauet for ringetone og apps. Det er blevet muligt med Windows Phone 8.1, hvor et tryk på volumenknappen på siden af telefonen, bringer en menu ned fra toppen af skærmen.

Menuen kan udvides ved et enkelt tryk, og her præsenteret brugerne for to slidere/skydere, der kan justere lydstyrken for henholdsvis Ringetone+meddelelser og Medier+apps.

Den adskilte volumenkontrol er praktisk og meget anvendelig, og noget der burde have været at finde i Windows Phone fra den spæde start. Men nu er det her, og det virker!

Det næste stykke tid vil vi kigge nærmere på Windows Phone 8.1, og komme med vores syn på den nyeste version af styresystemet.