Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Windows Phone 8.1 - Vores første indtryk

Windows Phone 8.1 - Vores første indtryk

Windows Phone 8.1 er blevet tilgængeligt for udviklere - vi har hentet og afprøvet den nye version.

Mandag blev Microsofts kommende version af Windows Phone gjort tilgængelig, for alle med en udviklerkonto og ditto telefon.

På Mobilsiden.dk har vi hentet og afprøvet Windows Phone 8.1, og efter et døgn kan vi konstatere, at flere af de nye features gør Windows Phone til et stærkt og endnu mere brugervenligt system.

Action Center

En af de helt store ting i Windows Phone 8.1, er det såkaldte Action Center, der fungere som hurtig genvej til notifikationer og quick settings.

Centeret aktiveret ved at trække ned fra toppen af skærmen. Øverst er der adgang til quick settings, som for eksempel Bluetooth, WiFi, Internetdeling, Flytilstand og meget andet.

Under quick settings vises en kronologisk oversigt over notifikationer fra mail, beskeder, Facebook og flere andre.

Folk med hang til andre mobile operativsystemer, vil sikkert klaske sig på låret af grin, og udbryde: ”Det har vi haft i årevis”, men startskærmen i Windows Phone fungerer som et stort notifikationscenter, hvorfor det nye Action Center blot er en udvidelse af allerede tilgængelige features.

Efter knap et døgns test må vi konstatere, at Action Center fungere ganske glimrende, og giver et hurtigt overblik over notifikationer.

Startskærm

Startskærmen har også fået nye muligheder med Windows Phone 8.1, hvor der er blevet plads til endnu en række ikoner.

Det betyder at små ikoner bliver endnu mindre, men til gengæld er der plads til endnu flere ikoner, og større mulighed for brugerne for at tilpasse skærmen.

Det er dog lidt synd, at de største ikoner ikke længere kan fylde hele skærmens bredde, hvorved for eksempel ikonet for fotos fylder mindre, end det gjorde i Windows Phone 8.0.

Det er nu blevet muligt at tilføje et baggrundsbillede til startskærmen, hvorved fliserne/tiles bliver gennemsigtige, og billedet vises som en form for mosaik.

Lydstyrke

Det har længe været et ønske fra brugerne, at kunne adskille volumenniveauet for ringetone og apps. Det er blevet muligt med Windows Phone 8.1, hvor et tryk på volumenknappen på siden af telefonen, bringer en menu ned fra toppen af skærmen.

Menuen kan udvides ved et enkelt tryk, og her præsenteret brugerne for to slidere/skydere, der kan justere lydstyrken for henholdsvis Ringetone+meddelelser og Medier+apps.

Den adskilte volumenkontrol er praktisk og meget anvendelig, og noget der burde have været at finde i Windows Phone fra den spæde start. Men nu er det her, og det virker!

Det næste stykke tid vil vi kigge nærmere på Windows Phone 8.1, og komme med vores syn på den nyeste version af styresystemet.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

21-04-2014 10:22:11

Efter at have brugt Windows Phone 8.1 i flere dage er det svært at få armene ned. Der er virkelig kommet flere forbedringer der har været efterspurgt for at gøre wp noget nær perfekt. Jeg nævner blot muligheden for at hente hele mails og billeder som standard. Muligheden for at indstille lydstyrken på Bluetooth headset uden det påvirker de af mobilsidens omtalte lyd niveau..
Ligeledes er de kommet muligheden for at dele internet ,apps indstillinger og tema mellem alle min enheder eller at jeg nu kan sidder ved pc med Windows 8.1, lukke ned og via telefon forsætte hvor jeg slap. Det er supercool

1 0
David 16-04-2014 13:43:29

Det er generelt en forbedring, jeg kan især godt lide den nye app til at se hvor meget strøm de forskellige programmer bruger. Bare lidt ærgerligt at de har formået at fucke Google kalender sync op.

1 0
David 18-04-2014 09:09:25

Det blev fikset i går :)

0 0
JohannesPham 16-04-2014 10:34:54

Jeg opdaterede også telefonen, og må sige at jeg er meget begejstret for den!
De nye funktioner får bare telefonen til at virke helstøbt, og Cortana virker rigtig godt!

Nu mangler jeg bare en Lumia 930 :D

1 0
16-04-2014 00:36:57

Lyder lækker, men den fulde effekt kommer jo først når Nokia cyan opdatering kommer ud, hvilket nok først sker sammen med den officielle lancering af WP 8.1.

der er faktisk også mulighed for at indstille separat lydniveau når man bruger Bluetooth headset

0 0
Søren Knudsen 15-04-2014 13:48:39

! 8.1, Cortana -
Jeg har også opgraderet min Lumia 925 til 8.1.
Systemet virker endnu hurtigere end det plejer, de nye tiltag med baggrunde på startskærmen, og flere tiles ser super fedt ud!
Har også været så fræk at ændre min region til USA, som vil sige at jeg nu kan bruge Cortana. Hun er seriøst nice! Glæd jer :D - Skal aldrig mere huske noget, hun gør det for mig så let som -> 2 tryk for at vække telefonen -> hold "søg knap inde" -> "remind me to tell Louise that she has to buy milk this time at 5 O'clock" -> Okay Søren, i will remind you at 17.00.

9 1
Michael 16-04-2014 09:09:23

Jeg har også ændret min region til USA, men synes ikke at Cortana ligner den Cortana vi har set i diverse præsentationsvideoer, hvordan kan det være?

0 0
ChrisJJ 16-04-2014 11:03:45

Du skal også ændre sprog til engelsk (USA)

0 0
Om brug af cookies