Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Windows Phone bliver det næstmest udbredte styresystem

Windows Phone bliver det næstmest udbredte styresystem

I løbet af de kommende år vil Windows Phone-systemet overhale iOS og sætte sig på posten som det næstmest udbredte styresystem. Se her hvorfor.

I løbet af 2011 vil Nokias Symbian-styresystem miste førstepladsen, som verdens mest udbredte styresyste til mobiler.

Førstepladsen bliver istedet indtaget af Googles Android - til gengæld stryger Windows Phone op ad listen, og tager andenpladsen.

Det peget en ny IDC-undersøgelse på.

IDC mener, at Windows Phone i 2015 vil opnå en markedsandel på hele 20,9 procent.

Nokia trækker Windows Phone op

Det er i høj grad Nokias fortjeneste, at Windows Phone bliver spået den store succes.

- "Der er stadig 40 procent i Danmark, der foretrækker Nokia. Det giver naturligvis ikke 20 procent på verdensplan (til Windows Phone 7, red.), men fortæller alligevel noget om efterspørgslen," forklarer Anders Elbak, IDC-analytiker til Computerworld.

Han mener derfor, at der er mange der stadig vil sværge til Nokia-mobiler, uanset hvilket styresystem der er indeni.

Dog afhænger Windows Phones store succes af, at andre end Nokia i fremtiden vil lave mobiler med styresystemet.

Se nedenfor, hvordan fremtidens markedsandele for styresystemer vil udvikle sig. 

(Kilde: IDC) 
(Kilde: IDC) 
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

David 18-04-2011 11:09:09

Jeg skal ikke gøre mig klog på fremtiden, jeg tror bare ikke man skal regne med at slå Google og Apple af pinden med bind for øjnene og hænderne på ryggen. Tilgengæld er mobilbrugerne ikke særligt loyale, så hvis MS laver et brag af et OS, og kombinerer det med Nokias gode hardware, og de formår at udenytte at folk i forvejen har Windows på deres PC, så skal jeg ikke afvise at MS kan komme til at stå stærkt. Lige pt er Windows phone dog ikke en telefon jeg ville overveje.

0 0
Mikos 31-03-2011 14:44:53

..Måske de har nogle tricks, som I andre ikke kender til ;)


"International Data Corporation (IDC) is the premier global provider of market intelligence, advisory services, and events for the information technology, telecommunications and consumer technology markets. IDC helps IT professionals, business executives, and the investment community make fact-based decisions on technology purchases and business strategy."

0 0
Kristian Hansen 31-03-2011 15:27:20

Nej da. De højtuddannede mennesker med langt større indsigt i branchen, ved da ikke mere end brugerne på Mobilsiden.

0 0
Gizmo 31-03-2011 15:40:31

Kristian har ret.. IDC drager konklusion basere på deres firkanten regnestykke og sandsynligheds regning.. Alle kan jo gætter som de vil, og de mennesker derinde ved heller ikke mere end brugerne på mobilsiden. De kunne sikke find ude at regne og lave datamodel, men det der kommer ude af er ikke nødvendigvis rigtig, ingen kan forudsige hvordan fremtid ser ude med smartphone med 100% sikkerhed. Undersøgelse der rækker 1 år frem i tid er nok mere realistisk, 4 år frem i tide er rene spekulation

0 0
Gizmo 31-03-2011 15:44:39

En mere simple sammenligning, er der nogen som forudsige vejre i verden 4 år frem i tid, bare for ramme nogenlunde rigtig.. nej, vel, der vil altid være afvigelse en eller anden sted på kloden.

0 0
Kristian Hansen 01-04-2011 08:58:35

Jeg forsøgte nu at være ironisk. Selvfølgelig er IDCs bud på fremtiden, mere kvalificeret end brugerne på mobilsidens bud er.
Så er det jo altid op til folk selv, om de vil tro på den forudsigelse.

0 0
Jeanette 31-03-2011 09:44:23

Det er efter min mening meget useriøst at begive sig ud i den slags langsigtede forudsigelser. Hvordan kan de forudsige fremtiden på et så bevægeligt marked som mobilmarkedet? De tager formentlig udviklingen hidtil, og bare fortsætter med at tegne grafen i samme retning. Det er bare ikke muligt, da så mange ting ændrer sig meget hurtigt. Apple kan med iOS 5 revolutionere markedet for mobile operativsystemer... eller bombe sig selv tilbage på sidstepladsen. Tilsvarende kan ske for både Android og Windows Phone. Hvordan kan de gætte sig frem til det, når de ikke aner, hvad der ligger i pipelinen for de enkelte systemer?

0 0
31-03-2011 11:15:13

Jeg er enig med jeg begge to og jeg vi tilføje følgende:

1. Hvis Nokia ikke kan komme bedre ind på det amerikanske marked til trods for samarbejdet med m$, så får de svært ved at bliv virkeligt store.

2. Hvis Nokia er for længe om at komme med en WP7 mobil så kan projektet løbe helt i vasken ligesom Meego, så kan WP7/Nokia projektet gå dødt.

3. Hvis Nokia smider WP7 og Elops på porten så falder ovenstående forudsigelser helt til jorden, for så skulle der måske stå Meego i stedet for WP7(lad os håbe det).

4. Hvis Google ikke strammer op på Android Marked og får finpudset Android så kan de blive overhalet.

5. Hvis producenterne i højere grad bliver forhindret i at tilpasse Android med fx HTC Sense eller hvis der går for meget Apple censur i Android marked, så forsvinder en del af pointen ved Android.

6. Hvis Steve Jobs bliver for syg eller dør(lad os ikke håbe det), så kan det vende op og ned på Apple, for hvem skal så stå og sælge de kommende iPods, iPads og iPhones på scenen.

Dette var mine betragtninger kom gerne med flere.

Det er nogle af de faktorer jeg kan se, kom gerne med flere, fx om RIM som er store uden for DK.

0 0
Henrik 31-03-2011 13:11:02

For en gangs skyld fuldstændig og aldeles enig i, at "undersøgelsen" er useriøs og også dine argumenter :-)

Mht. RIM, så ja, de kan sagtens være et trumpf kort. Ligesom Nokia har de ikke "sex appeal" i mainstream pressen osv., men står ufatteligt stærkt i visse markedssegmenter og visse dele af verdenen (Nordmamerika og Sydøst-Asien f.eks.).

0 0
Gizmo 31-03-2011 10:43:59

Det er fuldstændig useriøs forudsigelse. Hvis man kigger tilbage, iphone og android er 2 klart eksampel på man ikke kan forudsige så lange frem i tid. Hvem havde forestille sig nokia er tvung til skrotte på symbian og nødt til satser på wp7 for et par år siden. Det er det rene gætteri og en gratis omgang, alle kan jo gætter alle mulige. 4 år er rigtig rigtig lange tid i smartphone verden, i næste 4 år, vil smartphone gennemgår 4-5 generationsskift. Faktum er ingen ved præcis hvordan verden ser ude om 4 års tid, alle prognose der rækker mere end 1 år frem i tid er rene spekulation.

0 0

Om brug af cookies