Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Windows Phone får 3D touch

Windows Phone får 3D touch

Et Nokia patent og insiderviden fra Microsoft giver rygter til en interessant funktion som kommende topmodeller får

Noget tyder på, at både Microsoft og Nokia har samme tanker om visse fremtidsfunktioner en smartphone bør have. Microsoft har igennem flere år arbejdet med, at deres Xbox-brugere via Kinect kan styre indhold fra konsollen. Men Nokia kunne godt tænke sig at gøre noget lignende, bare med smartphones.

Et patent fra Nokia viser, at de for nogle år siden legede med ideen om, at kunne styre smartphones, uden egentligt at røre skærmen. Det lyder som noget vi har set før, fra Samsung. Men Samsungs Quick Glance funktion slog aldrig rigtigt igennem og ved lanceringen af Galaxy S5 blev Quick Glance ikke nævnt.


Nu er det dog Microsoft og Nokias tur. 3D Touch er dog ikke en enkelt funktion, men mere baggrunden for flere forskellige funktioner. En af de mest interessante er ”Mix View”, som gør, at når du holder fingeren over en tile i Windows Phone 8, så vibrerer tilen og indikerer, at nu er den klar til yderligere handling. Hvis du så presser fingeren ned mod skærmen, stadig uden at røre, så skulle tilen dele sig i flere små tiles. Hver ny tile vil så vise forskellig information. En kontaktpersons tile kan derfor dele sig, så du bedre for overblik over telefonnummer, e-mail, billeder, beskeder og så videre.

Mix View skal altså hjælpe med, at give et overblik. Det største problem er dog nok, at udviklere skal tage 3D Touch til sig, før det giver rigtig god mening. Men der har Microsoft været snu, for de har allerede API’er (udviklingsværktøjer til udvikere, red) gemt i systemet. Vi har bare ikke vidst det før nu. Det betyder, at når eller hvis Microsoft lancerer 3D Touch, så vil der være nogle tredjeparts apps som fra dag et af kan udnytte funktionerne.

Hvad 3D Touch ellers indeholder af funktioner ud over Mix View, det vil tiden vise.

Hvad tænker du om 3D Touch, kan det gå hen og blive en fed feature, eller bliver det bare en gimmick?

Kilde: WPcentral

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Peter Frederiksen 12-06-2014 09:49:00

"Men Samsungs Quick Glance funktion slog aldrig rigtigt igennem og ved lanceringen af Galaxy S5 blev Quick Glance ikke nævnt."

Måske fordi det ikke er nyt, da Samsung S4 blev lanceret med AirView (og ikke Quick Glance)...
http://youtu.be/Yaw6CSaPnfk?t=5m38s

0 0
Peter Lyck 10-06-2014 15:05:44

Som i skriver så var samsung først ude med det. Til note-serien har det været en interessant feature i forhold til at gøre det lettere at surfe på hjemmesider med menuer.

Det med at skulle holde fingeren i forskellig afstand lyder lidt besværligt, men det er da muligt det kan komme til at virke. Det der bruges som eksempel virker mest som en gimmick og et eksempel på dataoverflow. Hvis jeg skal sende en mail eller sms til en kontakt, så er jeg ikke interesseret i at få oplyst detaljer om email eller telefonnummer, derimod er jeg interesseret i at kunne søge kontakten, akkurat som jeg allerede kan.

0 0
Om brug af cookies