Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Windows Phone overhaler Blackberry

Windows Phone overhaler Blackberry

Nye tal fra analytikerfirmaet comScore beviser, at Blackberry nu er overhalet af Microsofts Windows Phone-platform i USA.

Meget er sket på den globale lagkagefordeling over markedsandele for mobile styresystemer. Nokia’s kronede dage er længe ovre, og det samme gælder canadiske Blackberry, særligt for de amerikanske mobil-købere. 

Nye tal fra analytikerfirmaet comScore bekræfter nu, at Windows Phone-platformen i januar har overhalet den canadiske techgigant. Sandheden er i virkeligheden, at Windows Phone har bibeholdt deres 3.2% af markedsadelene siden oktober sidste år. Blackberry har istedet tabt 0.5%, og dækker derfor kun 3.1% af det samlede marked. 

Windows Phone - Sådan kommer du godt igang

Den regerende Android-platform fra Google har oplevet et lignende fald, men huserer dog stadig på toppen med 51.7%. Apple har siden oktober oplevet en stigning på 1%, og dækker nu for 41.6% af det amerikanske smartphone-marked.

Blackberry: der er 50 procents chance for at vores comeback fejler 

Om John Chen og Co. får rettet Blackberry tilbage på sporet er endnu uvist, men årets begyndende 4. plads over platforme til mobile enheder i USA, er i hvert fald ikke en god start. 

Kilde: comScore via Windows Phone Central

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

labodilsen 10-03-2014 13:35:51

Det er vel ikke at overhale, når man selv holder stille, og "konkurrenten" bakker? :)

disclaimer: jeg har selv WP.

1 0
Tommy Lindegaard 10-03-2014 14:43:35

nah, men hvis der er to kajakker som sejler mod strømmen og den ene er i stand til at blive på sin position, hvorimod den anden ikke har kræfterne og sakker lidt bagud, så kan man godt argumentere for at "overhale". Men uanset hvad, så er det lidt foruroligende tal for BB.

1 0
hellas7 10-03-2014 15:56:11

men (med fare for at overtolke labodilsens kommentar) jeg tror i lige så høj grad der menes, at WP stadig ikke har vundet indpas på det amerikanske marked, modsat fx flere europæiske lande, hvor det synes at gå bedre.
Med den situation WP er i, så er stillestand på 3,2 % alt andet lige et nederlag

0 1
Tommy Lindegaard 11-03-2014 09:17:57

helt sikkert. Xbox One kunne have hjulpet MS med at booste deres WP og win8, men det ser ud til at Xbox også har lidt problemer (nok mest fordi den kun er lanceret i få lande).
MS er nødt til at arbejde mere med udbyderne før at WP kan få fremgang i US. At få Samsung til at lave en WP er nok heller ikke nogen dum idé...

0 0

Om brug af cookies