Windows Phone overhaler Blackberry

Nye tal fra analytikerfirmaet comScore beviser, at Blackberry nu er overhalet af Microsofts Windows Phone-platform i USA.

Windows Phone overhaler Blackberry

Meget er sket på den globale lagkagefordeling over markedsandele for mobile styresystemer. Nokia’s kronede dage er længe ovre, og det samme gælder canadiske Blackberry, særligt for de amerikanske mobil-købere. 

Smartphone markedsandele USA januar 2014

Nye tal fra analytikerfirmaet comScore bekræfter nu, at Windows Phone-platformen i januar har overhalet den canadiske techgigant. Sandheden er i virkeligheden, at Windows Phone har bibeholdt deres 3.2% af markedsadelene siden oktober sidste år. Blackberry har istedet tabt 0.5%, og dækker derfor kun 3.1% af det samlede marked. 

Windows Phone – Sådan kommer du godt igang

Den regerende Android-platform fra Google har oplevet et lignende fald, men huserer dog stadig på toppen med 51.7%. Apple har siden oktober oplevet en stigning på 1%, og dækker nu for 41.6% af det amerikanske smartphone-marked.

Blackberry: der er 50 procents chance for at vores comeback fejler 

Om John Chen og Co. får rettet Blackberry tilbage på sporet er endnu uvist, men årets begyndende 4. plads over platforme til mobile enheder i USA, er i hvert fald ikke en god start. 

Kilde: comScore via Windows Phone Central