Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Windows Phone vokser i Storbritannien

Windows Phone vokser i Storbritannien

Markedsandelen til Microsofts mobile platform, Windows Phone, vokser i Storbritannien – næsten fordoblet det sidste år.

Android og iOS har de sidste år domineret mobilmarkedet og det har derfor også været svært at se, hvordan en tredje aktør skulle kunne klare sig. Der har også været tvivl om Microsoft og deres Windows Phone ville kunne overleve.

Det har set svært ud for dem længe og først nu begynder det så småt at lysne.

I Rusland har Windows Phone en markedsandel på 8,2 procent, hvilket næsten er det samme som Apples iOS har.

Og i Frankrig og England har Windows Phone en markeds andel på henholdsvis 9 og 8,6 procent, ifølge analysebureauet Kantar Worldpanel. Det skriver Mobilen.no.

Det er dog, ifølge Kantar Worldpanel, ikke topmodellerne som Nokia Lumia 920, Lumia 925 eller HTC 8X, som driver salget – det er i stedet mellemklasse- eller lavprismobilerne.

 - ”At sælge store volumer af billige smartphones tror vi også kan være en god måde at få Windows Phones i hænderne på potentielle kunders venner og familie – nogen som vil overbevise dem om det ikke er nogen risiko i at vælge dette operativsystem. De fleste følger gerne trenden, i stedet for at være trendsættere, så det kan hjælpe Windows Phone,” siger Dominic Sunnebo, der er strategidirektør i Kantar Worldpanel.

Han fortæller også, at det er vigtigt for Windows Phone at blive et som et alternativ til Android og iOS, fremfor en nicheplatform.

Modsat flere andre steder i verden, så er markedsandelen dog faldet i USA fra 4,6 ved forrige måling til 4,0 procent ved målingen i juni måned.


Læs også:
 - Nokia-chef: Applikationsudvalget holder os tilbage

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies