Windows Phones markedsandele er skuffende

Det er efterhånden snart tre år siden, at Windows Phone blev lanceret. Men markedsandelene følger fortsat ikke spådommene.

Windows Phones markedsandele er skuffende

Mobile World Congress 2010 var stedet hvor Windows Phone blev præsenteret for første gang, og de første enheder ramte markedet i efteråret 2010. Dengang var det Windows Phone 7.

Nu hvor næsten tre år er gået siden præsentationen kigger flere analysehuse osv. tilbage om deres forudsigelser holdt. En gennemgang af de senere års fremskrivninger fra bl.a. Gartner og IDC viser dog, at det markedsmæssigt er skuffende. Det skriver Computerworld.dk.

Den nyeste opgørelse fra IDC viser, at Windows Phone har en markedsandel på to procent, mens Android er klart i førertrøjen med 75 procent af markedet – iOS følger med 14,9 procent.

Gartners seneste opgørelse viser også, at Windows Phone kun har 2,4 procent.

Forventningerne har ellers været store, som alternativ til Android og iOS, til Windows Phone. Gartner kom i april 2011 med en udmelding om, at Microsoft ville opnå en markedsandel på 10,8 procent i 2012 – og dengang var meldingen også, at de i 2015 ville være på 19,5 procent af markedet.

Gartner var dog ikke alene med forudsigelserne. IDC kom i 2011 med en lignende forudsigelse. De forventede Microsoft ville have 5,5 procent af markedet i 2011 og i 2015 ville den være på hele 20,9 procent.

Forventningerne fortsætter til Windows Phone

IDC og Gartner stod dog ikke alene med deres positive tro på Windows Phone. Analysehuset iSuppli var ude i januar sidste år og forudsige, at i 2012 ville Microsoft opnå en markedsandel på 9 procent og i år (2013) ville de nå op på 15,3 procent.

Ser man på de aktuelle markedsandele, så er der lang vej igen – og selvom forventningerne til Windows Phone er fortsat er der altså lang vej endnu for Microsoft.

Om forventningerne har været for høje er svært at svare på, det er altid svært at spå om fremtiden – og specielt smartphone-markedet har gennemgået enorme forandringer de seneste år. Derfor er det også meget svært at forudsige.

Det er dog interessant, at analysehusene i de gamle rapporter undervurderede Android, som i dag sidder på markedet.

Tiltroen til Microsoft og Windows Phone fortsætter også, og kort før jul kom IDC med den forudsigelse om, at Windows Phone i 2016 ville have 11,4 procent af markedet.

Det er spændende hvad fremtiden byder på og om forudsigelserne holder denne gang. Hvad tror du? Har Microsoft og Windows Phone en chance mod iOS og Android?