Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Windows-tablets øger markedsandele - iPad mister

Windows-tablets øger markedsandele - iPad mister

Microsoft øger deres markedsandele på tabletmarkedet, men Apples iPad mister nogle af deres markedsandele.

Overblik over markedsandele for de forskellige styresystemer på tabletmarkedet (Kilde: IDC)
Overblik over markedsandele for de forskellige styresystemer på tabletmarkedet (Kilde: IDC)

Analysehuset IDC har opgjort tallene for tabletmarkedet i årets andet kvartal. Det samlede salg af tablets er i perioden faldet med 8 procent, hvilket betyder Windows-tablets har taget nogen af konkurrenternes markedsandel. De har nemlig i samme periode øget deres markedsandel med 11 procent – ført an af Acer, Asus, HP og Samsung og altså ikke deres egen Windows Surface. Det skriver Computerworld.dk.

 - Microsoft Surface er nu officielt et flop

Ifølge IDC’s tal, så er der solgt 2 millioner tablets med Windows, som styresystem. Dette er en øgning fra 1,8 solgte enheder i første kvartal. Og der er til sammenligning blev der solgt cirka 300.000 Surface-enheder i kvartalet.

Men mens det går frem for Windows, så går det tilbage for den tidligere ”tablet-konge”, Apples iPad. For et år siden sad iPad på 60,3 procent af tabletmarkedet og de nyeste tal fra IDC viser, at denne markedsandel nu er nede på 32,4 procent – altså næsten en halvering.

Ligesom på smartphonemarkedet, så er det også på tabletmarkedet Samsung der har vind i sejlene netop nu. De har fra andet kvartal sidste år til andet kvartal i år øget deres markedsandel fra 7,6 procent til 18,0 procent.

IDC mener dog ikke, at det kun er godt Android-salg, der er årsagen til Apple har mistet markedsandele.

 - ”En ny iPad-lancering pirrer altid forbrugernes interesse for tablets og har traditionelt set hjulet både Apple og konkurrenterne. Uden en nye iPad’s er markedet stagneret for mange producenter og det kommer til at fortsætte ind i tredje kvartal,” skriver Tom Mainelli fra IDC i en pressemeddelelse.

Tabletmarkedet er fortsat under udvikling, så der ventes stor vækst i fremtiden.


Kilde: IDC

Overblik over markedsandele for de forskellige producenter på tabletmarkedet (Kilde: IDC)
Overblik over markedsandele for de forskellige producenter på tabletmarkedet (Kilde: IDC)
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies