Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   WLAN: Den trådløse mobilrevolution

WLAN: Den trådløse mobilrevolution

WLAN og mobiltelefon er for tiden et meget interessant emne i mobilbranchen. På 3Com World Congress i Hong Kong havde dette emne da også fået stor bevågenhed.

Flere mobilproducenter er klar med mobiltelefoner, der har integreret WLAN (trådløstnetværk) i 2006. I Danmark har vi allerede set blandt andet Qtek præsenterer en række mobiler med denne teknologi.

Tendensen var da også, at der blev tillagt stor fokus på kombinationen mellem traditionel mobilteknologi og WLAN ved årets 3Com World Congress i Hong Kong.

Direktøren for det amerikanske mobilselskab Qualcomm, Paul Jacobs vurderer da også, at mobiltelefoner med WLAN-teknologien vil få en central plads i fremtiden. Det fremgår af et interview foretaget af det norske magasin Nätverk & Kommunikation ved 3Com World Congress.

Kan spare mange penge

Muligheden for at koble sin mobiltelefon til et trådløst netværk qua et indbygget trådløst netværk, giver forbrugere en mulighed for at spare store penge på både telefoni og dataoverførsel. Trafikken kan dermed flyttes fra de dyre mobil-net over på internettet.

Det er ikke blot forbrugere og mobilproducenterne, der har glæde af udviklingen. Canadiske Nortel, som blandt andet udvikler infrastrukturer til mobilbranchen tester i øjeblikket et nyt system, der skulle kunne håndterer både traditionel mobiltelefoni og almindelig WLAN-trafik.

Men som det er i dag, findes der ikke synderligt mange tjenester i denne henseende. Men det forlyder, at enkelte mobiloperatører blandt andet en mobiloperatør i USA vil være klar med mobiltjenester, som vil benytte sig af de nye hybridnet.

Kilde: Computerworld.no

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies