Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   X Factor SMS-drama bliver politisk

X Factor SMS-drama bliver politisk

Mediernes fokus på mulige problemer med SMS-stemmerne i X Factor og befolkningens generelle mistillid til systemet trækker nu videnskabsministeren ind i sagen.

Remee med Anna, der blev stemt ud i fredags <br />Foto: Bjarne Bergius Hermansen
Remee med Anna, der blev stemt ud i fredags
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

SMS-afstemningen i X Factor er over den seneste uge gået fra 'business as usual' hos DR til beskyldninger om urent trav og snyd. Det bringer nu politikerne på Christiansborg ind i sagen.

Socialdemokraterne har kaldt videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) i samråd om TV-stationernes manglende kontrol med stemmerne i programmer som X Factor og Vild med Dans. Det skriver B.T.

- "Folk har krav på at vide, om deres stemmer tæller. Og er der ikke tid nok til at modtage alle SMS'erne, må programmet ændres", siger forbrugerordfører Benny Engelbrecht (S) til B.T.

Ordføreren mener det er en skandale, at hverken DR eller TV 2 har en revisor, som kan kontrollere afstemningerne. Kritikken rettes dermed indirekte mod firmaet Unwire, der leverer afstemnings-systemerne, og dermed tjener mange penge på SMS'erne i de populære TV-shows.

Hos Forbrugerrådet oplyser økonom Martin Salamon, at seere der har sendt en SMS, der ikke tæller med, har krav på at få pengene igen.

Læs også:
 - SMS-ansvarlige afslører stemmesnyd i X Factor

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies