Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   X-series i Danmark 1. februar

X-series i Danmark 1. februar

I dag har 3 lanceret det såkaldte X-series, hvor du får tv, Skype-telefoni og meget, meget andet på mobilen. Prisen er 399 kroner pr. måned - eksklusiv samtaler og sms.

Køb en ny bærbar billigere - dit teleselskab yder tilskud. Muligheden er en realitet i denne uge for erhvervskunder.
Køb en ny bærbar billigere - dit teleselskab yder tilskud. Muligheden er en realitet i denne uge for erhvervskunder.

Mobiltelefonen får nye muligheder. 3 er 1. februar 2007 klar med den såkaldte X-series, som allerede er på markedet i England.

X-series giver adgang til at have tv sendt fra stuen til mobilen, hente ting fra hjemmepc'en frem på mobilen (Orb), bruge søgetjenester eller lave gratis samtaler via Skype. I pakken indgår også produktet Zap med en række direkte tv-kanaler.

I starten lanceres tjenesterne til Nokia N73. Senere på året følger de også på Nokia N95.

Ved præsentationen sagde 3's adm. direktør Morten Christensen, blandt andet:
"Vi tager et kæmpe skridt i dag til at vise, hvad mobiltelefonen også kan bruges til".

En af nyhederne i dag var 3's alternativ til TDC Mobil TV. Tjenesten hedder Zap. Den inkluderer BBC World, CNBC, MTV, Al Jazeera, Nickeledeon, Fmen, Star!, Fasion TV og Euronews. De danske kanaler DR og TV 2 forhandles der stadig om, mens TV 2 Zulu og News er på plads.

Prisen bliver 499 kroner for selve Nokia N73-telefonen. X-series der inkluderer alt, inkl. datatrafik, koster 399 kr. pr. måned. Salgsmæssigt hedder pakken X-Series Gold.

Senere følger en lightudgave, som 3 kalder "silver". Denne vil koste 149 kroner pr. måned.

3 kalder selv prisstrukturen for fair, simpel og gennemsigtig, men det er vigtig at understrege, at priserne ikke inkluderer samtaler og sms/mms - et sådant abonnement kommer oveni. I forbindelse med samtaler og data i udlandet er der ligeledes tale om ekstrabetaling.

Pressemødet...

Her kan du se mere om, hvad der blev fortalt på pressemødet

11.01: Spørgsmål:
- Slingbox vil kunne købes hos 3. Prisen er ikke fastsat.
- Der skal 3G forbindelse til for at X-series virker.
- 3 dækker 86-87 % af befolkningen i Danmark lige nu med 3G
- Gold-pakken er UDEN samtaler, sms osv. Det er KUN data.
- Udland: Bruger du X-series i udlandet koster det 10 kr pr. mb.
- Sling og 3 har en eksklusivaftale i dette markedsområde.
- Andre operatører kommer altså ikke med Sling.
- 3 vil ikke komme til at promovere adult indhold
- 3 kan ikke lancere et flatrate abonnement, pga. risiko. Strukturen i telebranchen gør, at det vil blive for dyrt for 3 at lancere.


10:55 Blake fra Sling Media er på nu for at præsentere Sling-løsningen. Denne bringer tv fra sofen og ud på mobilen. Sling har en tanke, der hedder "place-shifting", der betyder, at man skal kunne tage tv-signalet fra sin eksisterende kabel-tv installation og sende det til hvilket som helst sted sted i verden.

10.49: Nu taler Eric Lagier fra Skype om, at Skype virkelig har fokus på mobile udgaver - altså bringe os væk fra pc'en. Han kalder i øvrigt 3 for et af verdens mest innovative teleselskaber "den hurtige slår den sløve" er mantraet for internetmarkedet i dag.

10.47: Nokia er klar til at få Nokia N95 (kommende mobil) med i X-series.

10.43: Mads Winblad fra Nokia fortæller om, hvor glade de er for at samarbejde med 3. Det hedder ikke en mobiltelefon mere - men en multimediecomputer siger Winblad (men det siger Nokia nu altid).

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies